Škola u Srbiji zabranila mobilne telefone: Roditelji će dolaziti po oduzete telefone učenika

16.05.2023

13:13

0

Predlog potekao od roditelja imajući u vidu opštu situaciju u zemlji nakon nasilja u školama

Škola u Srbiji zabranila mobilne telefone: Roditelji će dolaziti po oduzete telefone učenika
Mobilni telefon - Copyright Pixabay

Od danas u nekadašnjoj Osnovnoj školi "Braća Nedić", a sadašnjem Obrazovno-vaspitnom centru "Braća Nedić" je zabranjena upotreba mobilnih telefona za sve učenike.

Inicijativa je potekla od Saveta roditelja te škole, koji je jednoglasno usvojio odluku o zabrani mobilnih telefona u školskim učionicama.

U obrazloženju je navedeno da je ovaj predlog potekao od roditelja, imajući u vidu opštu situaciju u zemlji nakon nasilja u školama.

Tu odluku je potvrdio Školski odbor, a u obaveštenju za učenike koje je potpisao direktor te obrazovne ustanove Zoran Petrović je navedeno da odluka o zabrani mobilnih telefona na snagu stupa danas.

"Ukoliko učenik bude koristio telefon, biće mu oduzet, a roditelj će morati lično da preuzme isti od direktora. Ukoliko je neophodno da se učenik javi roditeljima, neka se obrati bilo kojem nastavniku, odeljenskom starešini, stručnim saradnicima ili bilo kom radniku škole, koji će kontaktirati roditelje umesto učenika", navedeno je u obaveštenju učenicima.

Od septembra 2019. godine nekadašnja Osnovna škola "Braća Nedić" menja naziv i postaje Obrazovno-vaspitni centar. Sada je to ustanova u kojoj se ostvaruju programi različitih nivoa obrazovanja i vaspitanja, odnosno programi osnovnoškolskog obrazovanja i vaspitanja i programi srednjoškolskog obrazovanja i vaspitanja. 

Obrazovno-vaspitni centar, pored centralne škole u Osečini, ima i devet izdvojenih odeljenja.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike