Ovaj broj telefona svi žele, Zoran ga nudi za 10.000 evra ili kuću! Pogledajte u čemu je trik

14.03.2023

12:15

0

Autor: J.N.

Moguća je zamena za automobil u vrednosti, manju kućicu na periferiji Beograda, garsonjeru...

Ovaj broj telefona svi žele, Zoran ga nudi za 10.000 evra ili kuću! Pogledajte u čemu je trik
Sms prevare sve češće - Copyright Pixabay/Foundry

Kada je na jednom sajtu za prodaju osvanuo oglas za prodaju pripejd broja mobilnog telefona i to po ceni od čak 10.008 evra svi su mislili da je šala.

Međutim, detalji istog ubrzo su razuverili posetioce sajta - broj je specifičan, sastoji se samo od 0 i 1 i kažu da zaista vredi.

Moguća je zamena za automobil u vrednosti, manju kućicu na periferiji Beograda, garsonjeru...navodi se u oglasu i naglašava da su svi slični dogovori mogući.

Da ozbiljna pomama za ovakvim brojevima vlada potvrdio je i sam vlasnik-prodavac, koji je rekao da ga je do sada zvalo dosta ljudi kako bi se raspitalo o kupovini, javljaju se za firme jer se broj lako pamti, ali ima i onih koji bi ga hteli za sebe.

printscreen
 

- Telefon mi se usijao od poziva, izgleda svi žele ovaj broj - rekao nam je on kad smo ga, kao kupci, kontaktirali.

Njegovu priču potvrđuju i ostali oglasi sličnog sadržaja, kojih na pomenutom sajtu ima preko 1.000. Svi koji nude "specifične" i brojeve koji se lako pamte, imaju zanimljive kombinacije i sl. na ceni su, od nekoliko stotina do par hiljada evra.

- Imam brojeve sa istim ciframa, kombinaciju od dva, možemo da uklopimo datum rođenja...recite šta vam treba i možemo da rešimo - rekao nam je prodavac kad smo okrenuli jedan od mnogobrojnih oglasa iz iste kateforije i dodao da to zadovoljstvo košta od 500 do 3.000 evra kod njega.

Komentari su različiti, od vrtenja glavom i osude "na šta vi bacate pare" do razumevanja za "ovom vrstom prestiža".

Da svaka roba ima svog kupca, ma koja cena da je u pitanju, govore i forumi na kojima članovi potvrđuju da su "jurili baš ovakve kombinacije brojeva" kao i da ne žale para koje su dali.

A, vi? Da li biste platili broj telefona nekoliko hiljada evra ili menjali kuću za isti?

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike