Preminuo Miroslav Majkl Đorđević: Srbija ostala bez velikog rodoljuba i prvog predsednika Kongresa srpskog ujedinjenja

15.05.2023

16:15

0

Autor: R.M.

Sahrana će se obaviti 24. maja 2023. u San Rafaelu, u krugu porodice a komemoracija i sećanje na Miroslava Majkla Đorđevića će se održati u Beogradu

Preminuo Miroslav Majkl Đorđević: Srbija ostala bez velikog rodoljuba i prvog predsednika Kongresa srpskog ujedinjenja
Miroslav Majkl Đorđević - Copyright RTS

Osnivač i prvi predsednik Kongresa srpskog ujedinjenja i predsednik Fondacije Studenica Miroslav Majkl Đorđević preminuo je danas u 87. godini u San Rafaelu, Kalifornija, saopšteno je sajtu fondacije.

- Gospodin Đorđević je rođen u Beogradu 1936. godine, gde je živeo do svog odlaska u SAD 1956. godine. Pored vrlo uspešne profesionalne karijere u američkim poslovnim i političkim krugovima je bio prepoznat kao srpski dobrotvor i istrajan borac za napredak srpskog društva i Srba kao naroda u celini. Njegov istaknuti i posvećen rad na brojnim filantropskim inicijativama krunisan je osnivanjem i decenijskim uspešnim vođenjem Fondacije kroz burna i izazovna vremena - piše u saopštenju.

Dodaje se da su članovi i alumnisti fondacije zahvalni na svoj pomoći koju je Đorđević nesebično pružao i da je bio nastavljač srpske zadužbinarske tradicije koga će istorija pamtiti kao velikog čoveka i Srbina.

- Ovim putem mu se još jednom zahvaljujemo za sve što je učinio za nas i našu otadžbinu.

U skladu sa odlukom porodice Đorđević, sahrana će se obaviti 24. 5. 2023. u San Rafaelu, u krugu porodice. Komemoracija i sećanje na Miroslava Majkla Đorđevića će se održati u Beogradu, a o terminu i mestu događanja će biti izdato zasebno saopštenje - piše u saoštenju.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike