"Uđi u moj lajv, tamo ću sve objasniti... prikazaću carski rez": Instrumentarka iz Fronta danima najavljivala prenose iz porođajne sale

26.04.2023

14:35

0

Autor: J.N.

Na TikTok nalogu “instrumentarkajellena” ona je svojim pratiocima najavljivala šta će im prenositi iz porođajne sale i da će imati prilike da gledaju direktan prenos porođaja jedne žene

"Uđi u moj lajv, tamo ću sve objasniti... prikazaću carski rez": Instrumentarka iz Fronta danima najavljivala prenose iz porođajne sale
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

"Uđi večeras u moj live", "Pogledajte spremanje pacijenta za spinalnu anesteziju", "Spremite pitanja koja vas interesuju"..., ovako je instrumetarka iz GAK "Narodni front" danima putem TikToka najavljivala prenos uživo iz porođajne sale.

Na TikTok nalogu “instrumentarkajellena” ona je svojim pratiocima najavljivala šta će im prenositi iz porođajne sale, da će imati prilike da gledaju direktan prenos porođaja jedne žene i sve ostale pojedinosti.

Među silnim pitanjima znatiželjnih pratilaca, pojavilo se i jedno: "Da li je dozvoljeno to što radite?", na šta ona nije odgovorila.

Na njenom TikTok kanalu mogu se jasno videti snimci priprema instrumenata za porođaj, a vidi se da poslednji (zbog kog je i suspendovana) nije jedini.

Twitter
 

- Anestetičarka sprema lekove za spinalnu anesteziju i za predstojeći carski rez - glasi opis jedne od objava, dok je na drugoj fotografija tek rođene bebe koja je, sudeći po fotografiji, još s majkom povezana pupčanom vrpcom.

Iz porodilišta za 24sedam danas su rekli da najstrože osuđuju postupak medicinske sestre, koja je po hitnom postupku suspendovana zbog povrede radnih dužnosti i obaveza, kao i profesionalne etike.

Twitter
 

Sa klinike su zahvalili svima koji su blagovremeno ukazali na ovakvo dešavanje.

- Da bismo mogli promptno da reagujemo i preduzmemo sve neophodne mere da se tako nešto nikad ne ponovi - poručili su.

Twitter
 

 

Tim povodom oglasila se i ministarka zdravlja Danica Grujičić, koja je pozdravila odluku o suspenziji i istakla da niko nema pravo da snima pacijente.

- Zgrožena sam činjenicom da je jedan zdravstveni radnik došao na ideju da prenosi ono što se dašava u operacionoj sali na Instagramu, TikToku ili bilo kojoj društvenoj mreži na internetu. Lično mislim da takva osoba treba da da prođe ponovo procenu Medicine rade da li je sposobna da radi u takvim uslovima. Pozdravljam odluku direktora Mikovića da se ona suspenduje - kazala je prof. dr Grujičić.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike