Vreme nikako da se ustali: Danas šareno, pa sunčano do vikenda! Za Prvi maj prolom oblaka

27.04.2023

06:33

0

Autor: J. S. J.

U nedelju, a posebno početkom sledeće sedmice, zadržaće se i dalje nestabilno vreme sa čestom pojavom kiše i pljuskova sa grmljavinom i uslovima za lokalno veću količinu padavina

Vreme nikako da se ustali: Danas šareno, pa sunčano do vikenda! Za Prvi maj prolom oblaka
Ilustracija - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

U Srbiji danas hladno jutro, mestimično slab prizemni mraz, dok će u toku dana biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i u većem delu suvo.

Doći će do pojave kiše koja će biti lokalna i kratkotrajna. Najniža temperatura od 0 do 8, a najviša od 13 do 18 stepeni. Vetar slab i umeren, na istoku i jugu Srbije, kao i na planinama povremeno jak, severozapadni, uveče u slabljenju, saopštio je RHMZ.

U Beogradu ujutru hladno, na širem području grada slab prizemni mraz. U toku dana promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i uglavnom suvo. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 2 do 5, a najviša oko 15 stepeni.

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

 

U Srbiji u petak ujutru hladno, mestimično sa slabim prizemnim mrazem, a od vikenda se očekuje porast jutarnjih temperatura. U toku dana toplije - najviše vrednosti od 17 do 23 stepena.

U subotu se očekuje naoblačenje sa kišom i loklanim pljuskovima koje će ujutru zahvatiti severne, tokom prepodneva i sredinom dana proširiće se i na ostale predele Srbije.

Vetar u skretanju na slab do umeren severozapadni. Najniža temperatura od 6 do 11 °S, najviša dnevna od 18 do 22 °S.

 

U nedelju, a posebno početkom sledeće sedmice, zadržaće se i dalje nestabilno vreme sa čestom pojavom kiše i pljuskova sa grmljavinom i uslovima za lokalno veću količinu padavina u ponedeljak i utorak. Tako da oni koji planiraju roštiljanje i proslavu Prvog maja u prirodi neka se spreme za kišu.

 

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike