Bronza za devojke iz Srbije: Na matematičkoj olimpijadi u Sloveniji ponovo briljirali naši đaci!

19.04.2023

11:52

0

Autor: M.M.

Ova ekipa izabrana je nakon nekoliko takmičenja na kojima su pokazale rezultate, u organizaciji Društva matematičara Srbije

Bronza za devojke iz Srbije: Na matematičkoj olimpijadi u Sloveniji ponovo briljirali naši đaci!
Devojke donele bronzu - Copyright Printscreen/RTS

Učenica Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Beogradu Nina Šušić osvojila je bronzanu medalju na dvanaestoj matematičkoj olimpijadi za devojke održanoj Portorožu u Sloveniji.

Na takmičenju u Sloveniji učestvovale su još tri učenice iz Srbije, kojima je to prvo međunarodno prvenstvo. Najmlađa takmičarka iz naše zemlje ide u sedmi razred osnovne škole.

Ekipu Srbije, pored Nine Šušić činile su Sofija Jovanović (Požarevačka gimnazija, 4. razred) i Natalija Pantić (Matematička gimanzija, Beograd, 2. razred) i Sofija Pavlekić (Deveta gimnazija „Mihajlo Petrović Alas“, Beograd, 2. razred).

Ova ekipa izabrana je nakon nekoliko takmičenja na kojima su pokazale rezultate, u organizaciji Društva matematičara Srbije.

Ekipu Srbije vodili su prof. dr Miloš Stojaković sa Prirodno-matematičkog fakultet u Novom Sadu i Danica Zečević sa Matematičkog fakulteta u Beogradu.

Naši mladi matematičari opet su briljirali na takmičenju.

I pre dva dana u Talinu u Estoniji učenici Matematičke gimnazije osvojili su zlatnu i srebrnu medalju na Nordijsko-baltičkoj olimpijadi iz fizike u Talinu u Estoniji. 

Vuk Hip je osvojio zlatnu medalju i kao apsolutni pobednik takmičenja nagrađen je specijalnom nagradom, dok je Vukašin Babić osvojio srebrnu medalju.

Bonus video:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike