"Er Srbija" uspostavila direktan let: Turski Izmir novo turističko tržište za Beograd i Srbiju

15.04.2023

21:10

0

Uvereni smo da će turistička ponuda Beograda privući turiste iz ove regije - rekao je direktor TOB-a Miodrag Popović

"Er Srbija" uspostavila direktan let: Turski Izmir novo turističko tržište za Beograd i Srbiju
Erbas A320 - Copyright 24sedam/Promo/Er Srbija

Uspostavljanjem direktnih letova nacionalnog avio prevoznika "Er Srbije" između turskog grada Izmira i srpske prestonice otvoreno još jedno novo tržište za Beograd i Srbiju, saopštili su danas iz Turističke organizacije Beograda (TOB).

Naglašavaju da je pre dva dana turski prevoznik Anadolu Džet takođe otpočeo sa redovnim linijama na relaciji Beograd - Izmir, usled interesovanja za redovnim konekcijama i iz Srbije i Turske čime su uspostavljena četiri leta nedeljno iz oba pravca.

Iz TOB-a dodaju da je Er Srbija pored povećanog broja direktnih letova iz Istanbula za Beograd šest puta dnevno, kao i letova za Niš i Kraljevo, nedavno pojačala liniju između Ankare i Beograda svojim direktnim letovima.

- Uvereni smo da će turistička ponuda Beograda privući turiste iz ove regije, budući da nudimo urbane doživljaje, bogatu kulturnu ponudu, izvrsnu gastronomiju i sadržajan odmor, a na raspolaganju su i brojne mogućnosti za izlete van grada i obilazak ostatka Srbije - rekao je direktor TOB-a Miodrag Popović tokom razgovora sa Melihom Kajadžikom iz direktorata za turizam u Opštini Izmir povodom uspostavljanja letova na sajmu EMITT u Istanbulu.

24sedam/Katarina Mihajlović
Miodrag Popović

Kajadžik je istakao želje turskog turističkog sektora, koji prema njegovim rečima, želi da se bolje upozna sa ponudom Beograda i Srbije.

- Prvi koraci će se odnositi na organizaciju studijskog putovanja za agencije iz Izmira, a zatim i razmenu novinara i influensera - izjavio je Kajadžik.

Predstavnici TOB-a su na sajmu EMITT razgovarali i o organizaciji promotivnog događaja u Izmiru u oktobru ove godine, a vodili su i razgovore sa organizatorima sajma turizma u Izmiru koji se održava u decembru vezano za nastup i učešće TOB.

Iz TOB-a ocenjuju da, intervju koji je Popović dao za CNN Turkey, u kome je istakao značaj turizma obe zemlje kao i dalje saradnje, potvrđuje koliko su Beograd i Srbija popularne destinacije u Turskoj.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike