Zima se ne da: Hladno danas! RHMZ izdao upozorenje za padavine - na planinama će biti i pola metra snega! Duvaće olujni vetar

03.04.2023

06:37

0

Autor: J. S. J.

Sneg će pasti i u nižim predelima

Zima se ne da: Hladno danas! RHMZ izdao upozorenje za padavine - na planinama će biti i pola metra snega! Duvaće olujni vetar
Copyright Tanjug/Rade Prelić/Vladimir Šporčić

Danas će u Srbiji biti oblačno sa kišom, na planinama sa snegom, a veća količina padavina očekuje se u drugom delu dana u južnim i istočnim predelima, od 20 do 40 mm za 12 sati, ponegde i više.

Naime, RHMZ je izdao upozorenje u kojem se navodi da će u ponedeljak i utorak u planinskim predelima biti snega uz formiranje snežnog pokrivača visine od 20 do 50 centimetara.

Sneg će pasti i u nižim predelima. Formiranje snežnog pokrivača očekuje se u ponedeljak krajem dana, tokom noći ka utorku, kao i u utorak tokom dana visine od 10 do 20 cm, osim na severozapadu Vojvodine i u Timočkoj Krajini.

Sutra se veća količina padavina očekuje u drugom delu dana u južnim i istočnim predelima Srbije, od 20 do 40 mm za 12 sati, lokalno i više. Krajem dana i tokom noći sa padom temperature kiša će preći u sneg i u nižim predelima, osim na severozapadu Vojvodine i u istočnoj Srbiji. 

ATAImages/ Stefan Tomašević
 

 

Meteorolozi kažu da će duvati jak vetar, Vojvodini povremeno i olujni severni i severozapadni.

Najniža temperatura od 3 do 8 stepeni, a najviša u većini krajeva od 7 do 12 stepeni, u Timočkoj Krajini oko 16 stepeni.

U Beogradu kiša i sneg

Prema prognozi RHMZ, u Beogradu će sutra biti oblačno, vetrovito i hladno, ujutro i delom pre podne slaba kiša. Tokom većeg dela dana suvo. Vetar umeren i jak, severni i severozapadni.

Temperatura bez većeg kolebanja od 7 do 9 stepeni. Krajem dana sa padom temperature kiša će preći u sneg, pa se tokom noći očekuje formiranje snežnog pokrivača.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike