Smrzavanje do Uskrsa, a onda se vraća toplo proleće: Evo kakav nas april očekuje

02.04.2023

08:50

0

Autor: R.M.

Smene kiše i snega potrajaće do polovine meseca

Smrzavanje do Uskrsa, a onda se vraća toplo proleće: Evo kakav nas april očekuje
kišno vreme - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Početak aprila doneće i promenu vremena, naša zemlja će biti pod uticajem prostranog ciklona i talasa nešto hladnijeg i vlažnog vazduha koji će prvog dana vikenda usloviti manji pad temperature, kišu i pljuskove kiše praćene grmljavinom, prognozira meterolog Ivan Ristić.

Danas jutro vedro, tokom dana povećanje oblačnosti sa jugozapada koja će usloviti kišu uglavnom na jugu i zapadu Srbije. Duvaće slab severni i severozapadni vetar koji će uveče jačati na području Vojvodine. Minimalne temperature 3-7°C, maksimalne 15-19°C.

U ponedeljak, 3. aprila pretežno oblačno povremeno sa kišom, uglavnom suvo i nešto manje oblaka biće u Vojvodini. U drugom delu dana doći će do pada temperature, pa će na planinama zapadne i jugozapadne Srbije kiša preći u susnežicu i sneg. U toku noći usled daljeg pada temperature sneg se očekuje i u nižim predelima zapadne, centralne i južne Srbije. Vetar jak severni i severozapadni sa udarima i do 18 metara u sekundi na planinama južne Srbije. Minimalne temperature 3-8°C , maksimalne 8-13°C.

Tanjug/Miloš Milivojević
 

 

U utorak, 4. aprila oblačno, hladno, povremeno sa kišom, susnežicom i snegom u većem delu Srbije. Suvo ostaje samo na severu i zapadu Vojvodine. U večernjim satima prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Vetar umeren i jak severni i sverozapadni. Minimalne temperature -2-3°C, maksimalne 2-8°C. Granica snežnih padavina biće oko Beograda tako da se susnežica i
sneg se očekuju i u našem glavnom gradu.

Od srede, 5. aprila do petka, 8. aprila, umereno do potpuno oblačno povremeno sa slabim padavinama kišom i susnežicom u nižim predelima i snegom na planinama. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Najviša dnevna temperatura znatno ispod proseka za prvu dekadu aprila i kretaće se od 5°C do 10°C. Za sledeći vikend, 9. i 10. aprila, više sunca uz manji dalji

porast dnevnih temperatura koje će se kretati u nedelju između 10°C i 15°C. U noćima sa manje oblaka ima uslova za slab mraz.

Druga dekada aprila osetno toplija uz smenu sunca i oblaka. U pojedinim danima sa prolaskom oslabljenih talasa vlažnog vazduha možemo očekivati slabu kišu. Kraća stabilizacija vremena i porast temperatura oko pravoslavnog Uskrsa, 16. aprila koja će potrajati sve do 23. aprila. Najviša dnevna temperatura od 15°C do 20°C oko Uskrsa i 20°C do 25°C krajem druge i
početkom treće dekade aprila. Poslednja nedelja  aprila promenljiva osetno svežija sa čestom pojavom kiše, pljuskova kiše praćenog grmljavinom ponegde i gradom.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike