Ministar Memić: Za narednu godinu više novca za mlade, za trećinu

11.12.2022

11:55

0

Potrebna nam je infrastruktura za omladinske sadržaje na lokalnom nivou. Iz tog razloga ćemo najveća sredstva usmeriti ka razvoju i izgradnji omladinskih centara, precizirao je ministar

Ministar Memić: Za narednu godinu više novca za mlade, za trećinu
Ilustracija - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Ministar turizma i omladine Husein Memić izjavio je da je Vlada Srbije budžetom za omladinsku politiku za 2023. godinu jasno pokazala opredeljenje da će ulaganje u mlade biti jedan od prioriteta u cilju stvaranja boljih uslova za njihov kvalitetan život.

On je u izjavi za Tanjug precizirao da je budžet za omladinsku politiku u sledećoj godini 603 miliona dinara, što je za trećinu više od sredstava planiranih za 2022. godinu.

-Ove brojke pokazuju da su potrebe mladih prepoznate i uvažene, a nadam se da ćemo u narednom periodu, kroz obostrano razumevanje, napraviti ambijent u kome se svaki mladi čovek, u bilo kom delu Srbije, neće osetiti zapostavljeno - istakao je ministar.

Dodao je da je najviše sredstava predviđeno za podršku razvoju omladinske politike na lokalnom nivou, omladinske centre, kao i podsticanju zapošljivosti mladih.

-Potrebna nam je infrastruktura za omladinske sadržaje na lokalnom nivou. Iz tog razloga ćemo najveća sredstva usmeriti ka razvoju i izgradnji omladinskih centara koji će sledeće godine biti formirani u nekoliko gradova - najavio je Memić.

On je ukazao da je ministarstvo u završnoj fazi izrade nove strategije za mlade čije se usvajanje očekuje početkom 2023. godine i da je plan da do kraja sledeće godine u skupštinsku proceduru bude upućen predlog novog zakona o mladima, za čiju izradu će uskoro biti formirana radna grupa.

-Naglasio bih da su aktivnosti koje sprovodi resorno ministarstvo samo deo agende kojom se ova vlada obraća mladim ljudima u Srbiji, a koja obuhvata širok spektar delovanja i drugih ministarstava, takođe usmerenih na sistemsko unapređenje položaja mladih u našoj zemlji - naveo je Memić.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike