Policija pokazala svoje veštine osnovcima u Vinči: Pogledajte kako moćno izgledaju policijske jedinice (FOTO/VIDEO)

22.03.2023

16:13

0

Autor: R.M.

Državni sekretar MUP-a Željko Brkić pozvao osmake da od 1. septembra sednu u školske klupe Srednje škole unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici

Policija pokazala svoje veštine osnovcima u Vinči: Pogledajte kako moćno izgledaju policijske jedinice (FOTO/VIDEO)
Prikaz policijskih veština - Copyright Foto: MUP Srbije

U Osnovnoj školi "Nikola Tesla" u Vinči danas je održana promocija policijske profesije i Srednje škole unutrašnjih poslova "Jakov Nenadović", kao i pokazna vežba i prikaz rada organizacionih jedinica ovog ministarstva.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić danas je prisustvovao je ovoj prezentaciji, a okupljenima se obratio državni sekretar MUP-a Željko Brkić.

On je pozvao osmake da od 1. septembra sednu u školske klupe Srednje škole unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici, koja će otvoriti ponovo svoja vrata nakon 15 godina.

- Kada govorim o Srednjoj školi unutrašnjih poslova prilično sam i emotivan i ličan, jer sam je i ja završio i mogu da vam kažem da to nije obična škola. Ona je kolevka srpske policije, koja je odškolovala 38 generacija dobrih i hrabrih policajaca, specijalaca, žandarma. U nju smo dolazili kao deca, a iz nje smo odlazili kao ljudi. Pored policijskih znanja i veština, u njoj smo stekli nezaboravna iskustva i što je još važnije, prijatelje za ceo život - rekao je Brkić i prisetio se prve lekcije na početku školovanja iz koje je shvatio zašto je profesija policajca posebna.

Foto: MUP Srbije
Ministar Gašić na prezentaciji u Vinči

- Posao policajca je najlepši i najplemenitiji na svetu, jer ne postoji veća nagrada od reči zahvalnosti koje izgovara neko koga ste zaštitili, kome ste pomogli i koga ste spasili. Policajac poštenim građanima uliva sigurnost, da je tu neko ko će u svakom trenutku da ih zaštiti, a kriminalcima strah da je tu neko ko će da ih u njihovim zlim i lošim namerama spreči -  naglasio je državni sekretar Brkić.

Uz prisećanje na dane provedene u Srednjoj školi unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici, Brkić je još jednom pozvao devojčice i dečake da ostvare svoje snove ukoliko žele da postanu policajci i ispišu nove stranice u istoriji ove policijske škole.

Prisutnima se obratio i direktor OŠ "Nikola Tesla" Dragoljub Gačić koji je izrazio očekivanje da će i iz ove škole biti učenika koji će dalje školovanje nastaviti u plavoj uniformi i pridužiti se časnom policijskom pozivu.

- Siguran sam da će već iz ove generacije neko od vas poželeti da se bavi ovim časnim poslom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i da će postati koleginica i kolega ovih divnih ljudi koje smo u prethodnom periodu upoznali - rekao je Gačić.

Manifestaciji je prisustvovalo više od 2.300 učenika iz beogradskih škola.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike