Sećate se Ginisovog rekorda koji su postavile Srpkinje Milice Jovanović? Japanci spremaju "kontranapad"

12.03.2023

08:36

0

Udruženje je proteklih dana krenulo u novu kampanju okupljanja imenjaka

Sećate se Ginisovog rekorda koji su postavile Srpkinje Milice Jovanović? Japanci spremaju "kontranapad"
Milice Jovanović skinule su bile s trona Japance - Copyright 24sedam

Japanski mediji javljaju da se Hirokazu Tanake, koje su prošlog meseca u trci za Ginisov rekord s trona svrgle naše Milice Jovanović, ozbiljno pripremaju za protivnapad, zbog čega našim sugrađankama preti teška borba.

Srpkinje Milice Jovanović ostvarile su veliki trijumf kada su u februaru srušile svetski rekord i upisale se u Ginisovu Knjigu rekorda kao najveća skupina ljudi istog imena i prezimena koja se našla na istom mestu. One su pri tom svetsku krunu preotele Japancima koji se zovu Hirokazu Tanaka, a koji su prethodno predvodili planetu sa 178 okupljenih imenjaka.

Japanci su s vrha svrgli Amerikanke po imenu Marta Stjuart koje su primat držale od 2005. godine i, čini se, očekivali dalju borbu s njima kada je iz Srbije stigla vest, pravi hladni tuš da su se izvesne Milice Jovanović pred Ginisovim sudijama okupile u broju koji je nadmašio njihov.

Naime, 29. oktobra prošle godine 178 japanskih muškaraca po imenu Hirokazu Tanaka sastali su se u Tokiju kako bi se upisali u Ginisovu Knjigu rekorda kao najbrojnija grupa imenjaka koja se okupila na jednom mestu više od pet minuta. Međutim, 4. februara ove godine u Beogradu taj njihov rekord nadmašile su naše Milice, njih čak 256.

 

 

I mada je Udruženje Hirokazu Tanaka, koje trenutno ima 242 registrovana člana, uputilo čestitku Milicama, njegov predsednik, pišu japanski mediji, zakleo se da će sa svojim imenjacima izvršiti novi napad na svetski vrh. Konkretno, udruženje je proteklih dana krenulo u novu kampanju okupljanja imenjaka davanjem oglasa u tiražnom dnevniku Mainjići šinbun.

Otud, Milice koje su svojim smelim izazovom osvetlale obraz državi i narodu trebalo bi da se pripreme za dužu borbu s Hirokazuima, posebno ako se ima na umu činjenica da, uopšteno govoreći, Japanci ne odustaju lako. 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike