Počinje pojačana kontrola saobraćajne policije: Vezujte pojaseve i odgovorno prevozite decu!

06.03.2023

08:11

0

Posebno izdvajamo da je čovek prevozio dvoje dece na prednjem sedištu, iako je tokom proteklih sedam godina imao nažalost tragičnu saobraćajnu nezgodu u kojoj je izgubio jedno dete, kaže Belacan

Počinje pojačana kontrola saobraćajne policije: Vezujte pojaseve i odgovorno prevozite decu!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Uprava saobraćajne policije danas počinje pojačanu kontrolu, koja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece u vozilima.

Do 12. marta biće angažovano 4.000 saobraćajnih policajaca koji će raditi kako u civilu, tako i u uniformi.

ATAImages/ Antonio Ahel
Ilustracija

- Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjh poslova sprovešće akciju koja će trajati do 12. marta. Akcenat će se pre svega biti na korišćenju sigurnosnih pojaseva i propisnog prevoženje dece. Saobraćajni policajci će kontrolisati kako vozače, tako i putnike na prednjim i zadnjim sedištima, a kontrolisaće i propisno prevoženje dece - rekao je za Tanjug Zlatko Belencan, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije.

On je istakao da je ovo bitno, zato što je prošle godine poginulo 97 vozača i 47 putnika zbog toga što nisu koristili sigurnosne pojaseve.

- Prošle godine je zatečeno da ne koristi sigurnosni pojas čak oko 200.000 učesnika u saobraćaju. Kada govorimo o nepropisnom prevoženju dece u dečijim sedištima, treba reći da je taj broj bio 2.600 - kazao je Belencan.

Kako je naveo, naročito akcenat ovom prilikom dajemo na propisno i bezbedno prevoženje dece.

- Tokom vikenda sprovedene su akcije u Jagodini i Kragujevcu i bilo je čak 25 slučajeva da se deca nebezbedno i nepropisno prevoze. Posebno izdvajamo da je čovek prevozio dvoje dece na prednjem sedištu, iako je tokom proteklih sedam godina imao nažalost tragičnu saobraćajnu nezgodu u kojoj je izgubio jedno dete. To nije uticalo na njega da svoje dvoje dece prevozi bezbedno - upozorio je Belencan.

Prema njegovim rečima, do 12. marta biće angažovano 4.000 saobraćajnih policajaca koji će raditi kako u civilu, tako i u uniformi.

- Policijski službenici u civilu će na adekvatnim pozicijama uočavati izvršenje prekršaja i javljati kolegama koji će zaustavljati na bezbednim mestima ko od učesnika nije koristio sigurnosni pojas u vozilima - kazao je Belencan.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike