Dečak uzeo 3.000 evra od roditelja, pa delio drugarima da bi bio popularan! Deca ćutala dok sve slučajno nije otkrila jedna mama!

01.03.2023

19:41

0

Autor: R.M.

Jedan dečak postao je popularan jer je kupovao užine i slatkiše vršnjacima, a onda je drugi poželeo da ga zaseni u tome

Dečak uzeo 3.000 evra od roditelja, pa delio drugarima da bi bio popularan! Deca ćutala dok sve slučajno nije otkrila jedna mama!
Ilustracija - Copyright Profimedia

U aleksinačkoj Osnovnoj školi "Vožd Karađorđe" desio se neobičan događaj sa jednim učenikom, a koji je želeo da bude popularan među vršnjacima pa je odlučio na neobičan način da stekne tu popularnost.

- U njihovo odeljenje je došao dečak čiji su roditelji prilično imućni. Da bi privukao pažnju drugara on je donosio novac u školu i vodio decu na picu, kolače, kupovao im sokove... Onda je drugi dečak, videvši da ovaj ima puno drugara, odlučio da ga zaseni i stekne istu popularnost - priča izvor 24sedam.

Mališa je smislio da od roditelja uzme novac i onda da ga troši na svoje drugare, koje je trebalo da fascinira.

- Uzeo je od roditelja porodičnu ušteđevinu od 3.000 evra i na velikom odmoru počeo da deli drugarima. Deca su to shvatila kao zabavu sve dok jedno dete nije otišlo kući, a njegova mama pronašla oko 300 evra u pantalonama kada je htela da ih stavi na pranje! - objašnjava izvor našeg sajta.

Na kraju su alarmirani svi roditelji a deca su priznala da su dobila pare od vršnjaka.

- Uspostavljena je komunikacija i na kraju su sve pare bile vraćene - rekao je izvor 24sedam.

Inače, redakcija portala je probala da dobije i komentar od direktorke Maje Radoman Cvetićanin, a ona nam je poslala saopštenje škole.

- Osnovna škola "Vožd Karađorđe" neće komentarisati privatnu situaciju između porodica svojih učenika, koja je prevaziđena dobrom reakcijom roditelja.
Škola će nastaviti vaspitno delovanje i pružiti podršku deci i roditeljima svim raspoloživim resursima - piše u saopštenju.

Ovakve stvari nisu retke

Školski psiholog Biljana Lajović kaže za 24sedam da nije retko da se ovakve stvari dešavaju, pa je i sama imala sličnih situacija ali sa mnogo manjim iznosima.

- Ja sam to sretala, ali sa značajno manje novca reda veličine od 1.000 do 2.000 dinara i vrlo brzo se dešavalo da roditelji to uvide. Dešavalo se da  pošalju dete u prodavnicu a ono ne vrati kusur, pa onda kupi nekom nešto. Ali to je jedan ozbiljan signal da odrasli sednu sa decom i popričaju i da promene ponašanje. Da se više druže sa njima, igraju lopte i slično - upozorava ona.

Foto: Pixabay
Ilustracija

Lajovićevu čudi da roditelji dečaka nisu ranije primetili da im nedostaje toliki novac. 

- Očigledno da njemu treba malo više pažnje i posvećivanja zbog čega je i krenuo da izgladi tu situaciju sa drugarima - dodaje ona.

Psihološkinja se pita i kako roditelji imućnog dečaka mu nisu objasnili da "čašćavanje" drugara nije način za sticanje prijateljstava.

- Moje pitanje je zašto ti imućni roditelji daju nekritično svom detetu novac. Ali svejedno to su toliko mala deca da ne znam kako se kod bilo koga od njega našao toliki novac. Tu treba da se razgovara i sa roditeljima dece koja su uzimala novac, ali i sa ovom dvojicom. To je jedan poražavajući događaj pogotovo što ima tako velike dimenzije sa toliko novca i toliko malom decom - zaključila je Lajovićeva i dodala da ovo može biti ozbiljan signal porodicama dečaka da im posvete više pažnje.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike