Posle prolećnih temperatura, stiže sneg! Ledeni vikend pred nama

24.02.2023

19:53

0

Autor: M. Vu.

Posle temperatura koja se podizala do 20. podeoka vikend će nam doneti hladno vreme i snežne padavine

Posle prolećnih temperatura, stiže sneg! Ledeni vikend pred nama
Ilustracija - Copyright AP Photo/Emrah Gurel

Što smo uživali, uživali smo! Lepo vreme je sada iza nas, a u danima pred nama nam stiže - sneg. Posle temperatura koja se podizala do 20. podeoka vikend će nam doneti hladno vreme i snežne padavine.


Jako zahlađenje za dane vikenda sa severa će se premeštati ka ostalim delovima zemlje.

- U subotu će padavine biti u vidu kiše, a veća količina očekuje se u Vojvodini, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Beogradu, Podunavskom, Braničevskom i Borskom okrugu. Relativno toplo i uglavnom suvo vreme zadržaće se samo još na jugu i jugoistoku zemlje - upozorava Republički hidrometeorološki zavod.

Kiša će uveče preći u sneg, prvo u zapadnoj Srbiji, Beogradu, Sremu i na jugu Banata, a tokom noći i u ostalim krajevima Vojvodine. Sneg će biti vlažan, ali se očekuje početak stvaranja snežnog pokrivača.

Nedelja će doneti i ogromnu temperaturnu razliku nad Srbijom.

Maksimalna temperatura biće od nula stepeni na severu i na zapadu do skoro 20 stepeni na jugoistoku Srbije, u Beogradu do jedan stepen.

Foto:Printskrin/RHMZ
 



Sneg koji će padati u Srbiji biće veoma vlažan i težak, a stvaraće i probleme u saobraćaju, zbog čega će biti neophodna i zimska oprema.

Kako su pred nama dani sa veom a burnim vremenskim neprilikama, biometeorološka situacija biće veoma nepovoljna. U prilog tome ići će veoma visoke temperature, pad vazdušnog pritiska, a potom i drastičan pad temperature vazduha i to za 15 ak stepeni.

Vreme naredne nedelje. Do srede kiša i sneg



U ponedeljak i utorak očekuje promenljivo oblačno i prohladno, ponegde sa kišom, susnežicom i snegom. Maksimalna temperatura biće od tri do devet stepeni.

Tanjug/Miloš Milivojević
 


Sredinom sledeće sedmice očekuje se manje otopljenje sa kišom, na planinama sa snegom, a počeće da duva jugoistočni vetar.

Prosek maksimalne temperature za kraj februara je od šest do 10 stepeni. Ovih dana temperature su i za deset stepeni više od proseka. Tokom vikenda se očekuje jače zahlađenje i temperature će na severu i na zapadu Srbije opasti na vrednosti ispod proseka.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike