Uskoro stiže jako zahlađenje: RHMZ najavio veliku količinu padavina i sneg, evo i u kojim delovima zemlje

23.02.2023

09:37

0

Autor: I.K.

Meteorolozi najavili promenu vremena za vikend

Uskoro stiže jako zahlađenje: RHMZ najavio veliku količinu padavina i sneg, evo i u kojim delovima zemlje
Copyright Tanjug/Rade Prelić/Vladimir Šporčić

Republički hidrometeorološki zavod najavio je promenu vremena za vikend. Kako se navodi u prognozi, očekuje se pad temperature i lokalno veća količina padavina i pojava vlažnog snega

Do subote će se u većini mesta zadržati toplo i veoma toplo vreme, sa najvišom dnevnom temperaturom od 14 do 19 stepeni.

U subotu pre podne na severu, a posle podne i u ostalim predelima očekuje nas postepeni pad temperature, a u nedelјu u svim predelima osetno hladnije.

Za vikend se lokalno očekuje veća količina padavina: u subotu na severu, a u nedelјu i na zapadu zemlјe.

U subotu oblačno sa kišom, osim na jugoistoku Srbije gde će se zadržati suvo vreme. Krajem dana i tokom noći ka nedelјi sa izraženijim padom temperature kiša će prelaziti u susnežicu i vlažan sneg .

U nedelјu se očekuju mešovite padavine: kiša, susnežica i vlažan sneg.

U brdsko-planinskim predelima, ali i u nižim predelima zapadne i jugozapadne Srbije, kao i ponegde u Sremu i Bačkoj, vlažan sneg uz formiranje ponegde i povećanje visine snežnog pokrivača.

U petak se očekuje promenljivo oblačno i toplo. Кratkotrajna kiša i dalje će biti lokalnog karaktera, pre svega na planinama, kao i u Vojvodini gde su mogući i lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno i jak, južni i jugozapadni. Najniža temperatura od 3 do 8 stepeni, najviša od 11 do 18 stepeni.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike