Slučaj seksualnog uznemerivanja u vrtiću u Zemunu se i dalje ispituje: Oglasio se Sekretarijat za obrazovanje i zaštitu dece

10.02.2023

17:04

0

Autor: M.M.

Gradska prosvetna inspekcija obavila je prvo terensko ispitivanje i nastaviće da radi na rešenju problema, rekli su u Sekreterijatu

Slučaj seksualnog uznemerivanja u vrtiću u Zemunu se i dalje ispituje: Oglasio se Sekretarijat za obrazovanje i zaštitu dece
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu Beograda ocenio je da je slučaj seksualnog uznemiravanja dečaka u privatnoj predškolskoj ustanovi „Povratak prirodi" izuzetno delikatan i zato je i dalje u procesu ispitivanja.

- Grad Beograd ovom slučaju pridao je veliku važnost i smatra ga izuzetno osetljivim zbog čega ne dozvoljava ishitrene informacije i zaključke - navode u Sekretarijatu  i dodaju:

- Odmah je pristupljeno utvrđivanju činjenica. Gradska prosvetna inspekcija obavila je prvo terensko ispitivanje i nastaviće da radi na rešenju problema. Isto je i sa republičkim instiutucijama. Zato se nadamo da ćemo zajedničkim radom i zalaganjem razrešiti nemili događaj u ovom vrtiću - navedeno je. 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Podsetimo, grupa roditelja čija deca idu u predškolsku ustanovu "Povratak prirodi" u Zemunu, prijavili su navodno vršnjačko i seksualno uznemiravanje koje se, kako tvrde, desilo između dečaka predškolske grupe.

Oni su čitav slučaj prijavili policiji, a redakcija portala 24sedam došla je do prijave koju je prva objavila.

Javnost u Srbiji je ostala zatečena ovakvim događajem, te su i psiholozi dali svoje viđenje situacije u vrtiću.

Obaveštena je i policija koja je ocenila da u ovom slučaju nema krivičnog dela iz nadležnosti VJT u Beogradu jer deca do 14 godina nisu krivično odgovorna. 

Uskoro je policija obavestila Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu kao i inspekciju koja je izašla na teren.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike