Srpski spasioci izvukli ženu iz ruševina u Turskoj! Pogledajte akciju spasavanja

10.02.2023

11:34

0

Autor: J.N.

Akcija spasavanja trajalaje čak 100 sati

Srpski spasioci izvukli ženu iz ruševina u Turskoj! Pogledajte akciju spasavanja
Copyright Министарство унутрашњих послова Републике Србије

Srpski spasilački tim, kojii se nalazi u Turskoj, upravo je na sigurno izvukao ženu iz ruševina, jednu od mnogobrojnih za kojom se tragalo tokom akcije posle razornih zemljotresa koji su 6. februara pogodile delove ove zemlje, ali i Sirije.

Oni su je juče locirali uz pomoć specijalizovane opreme za elektronsku audio i video pretragu i nakon više od 100 sati, koliko je provela u ruševinama, lokalne spasilačke službe izvukle su je i spasle. 

 


Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije nastavljaju sa akcijama spasavanja i potrage za preživelim na više lokacija u Odabasi.

Tim trenutno čini 45 pripadnika, koji su sa sobom poneli opremu za spasavanje iz ruševina i koji su u Tursku otišli sa vatrogasnim vozilima.

U gradu Odabasi, gde su raspoređeni, oni su juče locirali na nekoliko mesta osobe ispod ruševina. Naši spasioci koristili su specijalnu opremu i tehniku i otkrili ljude ispod ruševina.

MUP
 

Razorni zemljotresi jačine 7,7 i 7,6 stepeni Rihterove skale koji su pogodili Tursku i Siriju s razlogom se opisuju kao "katastrofa veka", jer je prema dosadašnjim podacima stradalo više od 21.000 ljudi, dok broj povređenih iznosi najmanje 78.124.

Blizu 6.500 zgrada u Turskoj je srušeno, u Siriji se šteta još meri, stotine hiljada ljudi je ostalo bez krova nad glavom, a oštećen je i veliki broj građevina u zoni potresa, što obuhvata broj od 13 miliona ljudi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike