Stojimo uz vas spremni da uputimo svu raspoloživu pomoć: Premijerka Brnabić se upisala u knjigu žalosti u Ambasadi Turske

10.02.2023

09:05

0

Autor: I.K.

Broj poginulih u razornom zemljotresu koji je u ponedeljak pogodio Tursku i Siriju premašio je 20.000

Stojimo uz vas spremni da uputimo svu raspoloživu pomoć: Premijerka Brnabić se upisala u knjigu žalosti u Ambasadi Turske
premijerka Brnabić se upisala u knjigu žalosti - Copyright TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

Predsednica Vlade Srbije upisala se danas u knjigu žalosti u Ambasadi Turske u Beogradu.

"U ime Vlade Republike Srbije i u svoje ime, izražavam najdublje saučešće porodicama nastradalih u seriji razornih zemljotresa koji su pogodili vašu zemlju, a povređenima upućujem želje za što brži oporavak. Republika Srbija i njen narod dele bol i tugu prijateljskog turskog naroda. Stojimo uz vas spremni da uputimo svu raspoloživu pomoć", napisala je Brnabićeva.

 

Broj poginulih u razornom zemljotresu koji je u ponedeljak pogodio Tursku i Siriju premašio je 20.000, saopštile su vlasti. Kako su precizirali, stradala je najmanje 20.451 osoba.  

U Turskoj je poginulo najmanje 17.134 ljudi, a povređeno je 70.347 osoba, navela je turska agencija za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama. 

U Siriji je stradalo najmanje 3.317 ljudi, od kojih, kako navodi nevladina organizacija Beli šlemovi, 1.970 u oblastima pod kontrolom pobunjenika na severozapadu zemlje.

Tanjug/AP Photo/Ghaith Alsayed
Razorni zemljotres usmrtio više od 20.000 ljudi u Turskoj i Siriji

 

Sirijski državni mediji preneli su da je u oblastima pod kontrolom vlade u Siriji poginulo 1.347 ljudi. 
Povređeno je 5.245 ljudi, od kojih 2.295 u oblastima pod kontrolom vlade, a 2.950 u oblastima koje drže pobunjenici u Siriji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike