Profesorka iz Trstenika opet na udaru: Nakon što su vraćeni učenici koji su je maltretirali, ona se plaši da ih sretne i razmišlja o otkazu!

08.02.2023

13:13

0

Profesorka Marija je vraćena u školu i kaže da se plaši nasilnika koji su joj izmakli stolicu i opet su na nastavi!

Profesorka iz Trstenika opet na udaru: Nakon što su vraćeni učenici koji su je maltretirali, ona se plaši da ih sretne i razmišlja o otkazu!
Profesorka Marija iz Trstenika - Copyright Printscreen/Twitter/krunskisvedok

Profesorka engleskog jezika Marija Stevanović iz Tehničke škole u Trsteniku, žrtva učeničkog nasilja, ima napade panike a trenutno razmišlja i da promeni kolektiv.

Naime, nakon što su dva od tri nasilnika, koja su snimak kako joj izmiču stolicu stavila na internet, vraćena u školu ona kaže da se plaši susreta sa njima.

- Treba pored njih da prođem u hodniku, da ih gledam na času. Pritom, čula sam da otac učenika koji mi je izmakao stolicu redovno dolazi u školu. Ne znam iz kog razloga, baš kao što nemam predstavu zašto su nasilnici vraćeni na nastavu. Znam samo da imam napade panike, pogotovo u gužvi. Poslednji put se to desilo pre neki dan, na ćerkinom roditeljskom sastanku - ispričala je profesorka. 

Novi napad i to od kolega?

Međutim, njenim mukama nema kraja jer je anonimni pošiljalac napisao pismo u kome tvrdi da se učenicima obraćala pogrdnim rečima.

Kako je ispričala, neko ko nije imao hrabrosti da se potpiše ispod svojih reči okrivio je profesorku da je učenike oslovljavala sa "magarče i konju".

- To nije istina, radim 21 godinu u ovoj školi, da sam poznata po tome, valjda bi mi neko ranije rekao nešto. Ovako, to je samo skretanje pažnje - rekla je ona.

Profesorka sumnja da su pismo poslale njene kolege.

- Sumnjam na dvojicu kolega, jedan od njih je profesor mašinstva sa kojim sam pre pet godina imala sukob, jer me je okarakterisao kao seksualno isfrustriranu osobu. Reč je o sadisti koji redovno napada koleginice i verbalno i fizički zlostavlja učenike, o čemu postoje dokazi. Pretpostavljam da se sada setio mene zato što je blizak direktoru čija glava je na panju, jer je njegovu smenu zatražio Forum srednjih stručnih škola - navela je profesorka.

Ona je rekla da od 9. novembra na ulicu ne izlazi sama.

- Nije se desilo da me neko napadne, ali razmišljala sam u slučaju da se to desi, bolje je da pored mene bude neka starija muška osoba. Od onog incidenta ništa više ne prepuštam slučaju. Sve vreme sam se trudila da ni u koga ne upirem prstom, imala sam razumevanja za ovu izgubljenu generaciju koja je platila danak dvogodišnjoj onlajn i kombinovanoj nastavi. I dalje sam na bolovanju, a da li ću se posle praznika Dana državnosti vratiti u kolektiv ili ću potražiti posao u nekoj drugoj školi, zavisi od poteza Ministarstva. Očekujem da me zaštite kako bih nesmetano mogla da radim. Neću da budem novi Joca Knežević i da završim kao on - poručila je profesorka Stevanović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Uskoro opširnije na 24sedam.rs

Izvor: Alo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike