RHMZ upozorava na jaku mećavu: Sneg i olujni vetar opet će praviti haos, a evo kada će otopliti

05.02.2023

09:22

0

Autor: J. S. J.

Udari vetra danas će dostizati 20 metara u sekundi, odnosno više od 70 kilometara na sat, a sutra ujutro i pre podne 15 metara u sekundi, odnosno oko 55 kilometara na sat

RHMZ upozorava na jaku mećavu: Sneg i olujni vetar opet će praviti haos, a evo kada će otopliti
Sneg u Begradu - Copyright 24sedam/Jelena Stokić

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je danas da se u Srbiji u planinskim predelima do kraja dana i sutra očekuje snežna mećava.

Nove padavine biće slabijeg intenziteta nego u prethodnih 36 sati, pa se očekuje manje novog snega, ali će jak i olujni severozapadni vetar stvarati snežne nanose.

Udari vetra danas će dostizati 20 metara u sekundi, odnosno više od 70 kilometara na sat, a sutra ujutro i pre podne 15 metara u sekundi, odnosno oko 55 kilometara na sat, objavljeno je na sajtu RHMZ-a.

Foto: Tanjug/Stephen MacGillivray/The Canadian Press via AP)
 

 

Postepeno slabljenje vetra i stabilizacija vremenskih prilika očekuje se sutra posle podne i uveče. Tokom većeg dela naredne sedmice u jutarnjim satima očekuje se umeren i jak mraz od minus 12 do minus 5 stepeni Celzijusa, na planinama i do minus 20 stepeni.

Dnevne temperature biće u intervalu od minus 2 do 2 stepena, pa se mestimično očekuju i ledeni dani. Od sledećeg vikenda porast temperature. 

Inače, sneg i vetar su napravili veliki probleme kod Sjenice i Nove Varoši, Novog Pazara, Kopaonika gde je jutros izmereno čak minus 15.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike