Šokantna ispovest bivše stjuardese JAT-a: Otkriva kako su se bebe švercovale do Amerike i ko su bile "Rumunke"

31.01.2023

18:15

0

Autor: Lj. S.

Prema njenim rečima, u periodu od 1974. do 1979. godine u avionima, koji su leteli za Sjedinjene Američke Države, viđala je neobične žene sa novorođenim bebama

Šokantna ispovest bivše stjuardese JAT-a: Otkriva kako su se bebe švercovale do Amerike i ko su bile "Rumunke"
Ilustracija - Copyright Profimedia

Bivša stjuardesa JAT-a Milica Luković šokirala je javnost govoreći za TV "Hepi" na temu nestalim bebama.

Prema njenim rečima, u periodu od 1974. do 1979. godine u avionima, koji su leteli za Sjedinjene Američke Države, viđala je neobične žene sa novorođenim bebama koje su bile specifične po tome što tokom leta, koji je trajao i po 10 sati, nisu plakale.

Ona je navela da su takve žene dispečeri, koji su bili nadležni za praćenje aviona, nazivali "Rumunke".

Stjuardesa je rekla da joj tad ništa nije bilo sumnjivo ali da su joj se posle više od 40 godina vratile scene i da je imala osećaj kao da se srušio neki zid ispred nje. 

- Mogu samo da svedočim, a mislim da mogu i moje koleginice. U tom periodu mi smo videle nešto što je nama tada bilo normalno. Avionom su letele bebe za SAD, pratile su ih neke žene koje su usta imale a jezik nisu, ništa tražile od nas nisu. Uvek je išla po jedna žena bez supruga, nikad nisam videla da je pored nje išao kakav muškarac, a dispečer koji je zadužen za praćanje aviona nam je govorio: "Opet imamo one Rumunke". Nama je to bilo normalno da idu neke Rumunke za Ameriku i nose tamo neke bebe, valjda su im tamo muževi. Ja sam u avionu jednom imala četiri žene sa četiri bebe - ispričala je za TV "Hepi" bivša stjuardesa.

Profimedia
 

Ona je napomenula da su stjuardese profesionalno radile svoj posao i da tad nisu obraćale pažnju na stvari koje su joj sad čudne. 

- Letovi su trajali od 30 do 40 minuta do Zagreba, gde je bilo međusletanje, a onda devet sati do Amerike i za tih devet sati bebe u korpama nikada nisu plakale. Bračni parovi sa naših prostora koji su leteli su obično imali zahteve poput toga da im donesemo vrelu vodu ili novu flašicu, dok kod "Rumunki" toga nije bilo - istakla je bivša stjuardesa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike