Udruženje osoba sa invaliditetom "Pobednik" dobilo nove prostorije

03.10.2020

10:48 >> 11:32

0

Autor: autor26

U okviru kampanje Srbija bez barijere obezbeđena su sredstva za adaptaciju i opremanje udruženja

Udruženje osoba sa invaliditetom "Pobednik" dobilo nove prostorije
Copyright Promo / Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Udruženje osoba sa invaliditetom „Pobednik“ prvi put je, posle 10 godina od osnivanja, dobilo svoje prostorije koje su, uz finansijsku podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja potpuno rekonstruisane, opremljene i dostupne svojim korisnicima.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i pomoćnik ministra Biljana Barošević u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom prisustvovali su danas svečanom otvaranju i obišli rekonstruisane prostorije ovog Udruženja.

Ministarstvo je u saradnji sa Nacionalnom organizacijom osoba sa invaliditetom Srbije u januaru pokrenulo Kampanju „Srbija bez barijera”, koja je osmišljena kako bi se pojedinačne aktivnosti, koje se realizuju radi unapređenja položaja osoba sa invaliditetom, odvijale pod zajedničkim sloganom i sa prepoznatljivim vizuelnim identitetom, kao što su postavljanje rampi na objektima javne namene, izgradnja inkluzivnih igrališta za decu sa invaliditetom, rekonstrukcija i opremanje objekata za osobe sa invaliditetom, obeležavanje značajnih datuma invalidskog pokreta.

– U okviru Kampanje „Srbija bez barijere“ obezedili smo sva potrebna sredstva za adaptaciju i opremanje ovog udruženja, čime su poboljšani prostorno-tehnički uslovi za rad i boravak članova koji će sada moći mnogo kvalitetnije da provode svoje vreme i da budu još uspešniji u obavljanju svojih aktivnosti. Naš cilj jeste da svim osobama sa invaliditetom obezbedimo bolje uslove života i potpunu integraciju u društvo – rekao je ministar Đorđević.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike