Ne izlazite iz kuće bez kišobrana: Jutro oblačno i kišovito, popodne obilne padavine i sneg na planinama!

17.01.2023

05:35

0

Autor: J. Jovanović

Najniža temperatura od 2 do 8 stepeni, a najviša od 8 do 16 stepeni

Ne izlazite iz kuće bez kišobrana: Jutro oblačno i kišovito, popodne obilne padavine i sneg na planinama!
Ilustracija - Copyright Unsplash

Ujutro umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima, na visokim planinama i sa snegom. Pre podne i sredinom dana kratkotrajno razvedravanje, a već posle podne i uveče sa jugozapada se očekuje novo naoblačenje, koje će obilne padavine usloviti na zapadu Кosova i Metohije i u delu jugozapadne Srbije.

U ostalim krajevima znatno manja količina padavina. Duvaće umeren, u košavskom području i na planinama povremeno jak južni i jugoistočni vetar, naročito uveče i u toku noći kada se očekuju i udari olujne jačine. Najniža temperatura od 2 do 8 stepeni, a najviša od 8 do 16 stepeni.

Smena sunca i oblaka uz povremenu kišu

U sredu promenljivo oblačno uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, uz povremenu kišu, pljuskove i grmljavinu. Veća količina padavina se očekuje na jugozapadu Srbije i na zapadu Кosova i Metohije. Vetar umeren i jak, južni i jugoistočni, u planinskim predelima i na jugu Banata sa udarima olujne jačine.

Najniža temperatura od 4 do 11 stepen, na istoku do 4 stepena, najviša dnevna od 14 do 20 stepeni.

Pexels/Pixabay
 

U četvrtak umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, na visokim planinma sa snegom. Više padavina očekuje se na istoku i jugoistoku. Vetar slab i umeren, na jugoistoku povremeno i jak južnih pravaca, posle podne u skretanju na slab i umeren severozapadni.

Najniža temperatura od 4 do 10 stepeni, a najviša dnevna od 10 do 17 stepeni. U toku noći ka petku na jugozapadu Srbije će početi da pada obilan sneg.

Sneg u nižim predelima

U petak oblačno, hladnije, mestimično sa kišom, na planinama sa snegom. Sneg se očekuje i u nižim predelima zapadne i centralne Srbije uz formiranje snežnog pokrivača. Vetar umeren, u Vojvodini i na planinama povremeno i jak, severozapadni.

Najniža temperatura od 1 do 5 stepeni, najviša dnevna od 4 do 9 stepeni.

U subotu oblačno i hladno, mestimično sa snegom. Od nedelje do kraja perioda pretežno oblačno, povremeno sa mešovitim padavinama kišom i snegom slabijeg intenziteta i sa maksimalnim temperaturama od 0 do 5 stepeni.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike