Dobri uslovi za vožnju u većem delu Srbije, magle ima kod petlje Leskovac

16.01.2023

06:20

0

Autor: J. S. J.

Na auto-putu E-75, petlja Leskovac jug - petlja Vranje, zbog pojave magle vidljivost smanjena na 50 do 100 metara, saopštilo je jutros JP "Putevi Srbije"

Dobri uslovi za vožnju u većem delu Srbije, magle ima kod petlje Leskovac
Magla u Beogradu - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

U većem delu Srbije još su dobri uslovi za vožnju i uglavnom su suvi kolovozi, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije. Međutim, promena vremena tokom dana doneće i promenljive uslove u kojima će vožnja biti više po mokrim kolovozima zbog kiše u nižim i susnežice u višim ili planinskim predelima.

Najviše padavine danas iz RHMZ očekuju na putevima u Vojvodini, gde može biti i jačih pljuskova zbog kojih sva oštećenja na kolovozu budu skrivena. Intezivnije padavine uvek smanjuju i ograničavaju vidljivost, što dodatno opterećuje vozače u ovakvim uslovima zato na putevima u severnim krajevima danas vozite sporije i na većem odstojanju kako bi imali vremena da u svakom trenutku reagujete sigurno.

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 05.30 časova, teretna vozila se na izlasku iz zemlje na graničnim prelazima Gradina, Batrovci i Šid zadržavaju po tri sata, Teretnjaci na Horgošu čekaju sat i po.

Magla na auto-putu od petlje Leskovac do petlje Vranja

24sedam/Katarina Mihajlović
 

 

Na auto-putu E-75, petlja Leskovac jug - petlja Vranje, zbog pojave magle vidljivost smanjena na 50 do 100 metara, saopštilo je jutros JP "Putevi Srbije".

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Mole se učesnici u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na pojedinim putnim pravcima. 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike