Oblačno i tmurno jutro: Ujutru minus, popodne naoblačenje sa kišom i na planinama sneg!

16.01.2023

05:35

0

Autor: J. Jovanović

Najniža temperatura od -1 stepen do 5 stepeni, a najviša od 5 stepeni u Timočkoj Кrajini do 12 stepeni na zapadu Srbije

Oblačno i tmurno jutro: Ujutru minus, popodne naoblačenje sa kišom i na planinama sneg!
Ilustracija - Copyright Unsplash

U većini predela danas relativno toplo, samo u Timočkoj Кrajini hladnije, oblačno i tmurno tokom celog dana. Naoblačenje koje je zahvatilo krajnji sever do sredine dana proširiće se i na ostale krajeve uslovljavajući kišu, na visokim planinama sneg pre podne u severozapadnim, zapadnim i jugozapadnim predelima, a posle podne i u ostalim krajevima.

Кasnije posle podne na severozapadu, a uveče i u ostalim predelima prestanak padavina uz istovremeno smanjenje oblačnosti u severnim, zapadnim i centralnim predelima Srbije. Vetar slab i umeren, u košavskom području i planinskim predelima i jak, a na jugu Banata i olujni južni i jugoistočni.

Najniža temperatura od -1 stepen do 5 stepeni, a najviša od 5 stepeni u Timočkoj Кrajini do 12 stepeni na zapadu Srbije.

Unsplash
 

U utorak umereno do potpuno oblačno i vetrovito, mestimično s kišom, na visokim planinama sa snegom. Više padavina se očekuje uveče i tokom noći ka sredi na jugozapadu i jugu Srbije. Vetar umeren i jak, južni i jugoistočni, u planinskim predelima i na jugu Banata sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura od 2 do 7 stepeni, najviša dnevna od 12 do 16 stepeni, na istoku Srbije hladnije oko 6 stepeni.

U sredu umereno do potpuno oblačno i vetrovito, mestimično s kišom, na visokim planinama sa snegom. Više padavina se očekuje ujutru i pre podne na jugozapadu i jugu Srbije. Vetar umeren i jak, južni i jugoistočni, u planinskim predelima i na jugu Banata sa udarima olujne jačine.

Najniža temperatura od 7 do 11 stepeni, na istoku do 4 stepena, najviša dnevna od 12 do 20 stepeni.

Tanjug/Kyodo News via AP)
 

U četvrtak umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, na visokim planinma sa snegom. Više padavina očekuje se ujutru i pre podne na jugu i jugozapadu zemlje. Vetar slab i umeren, na jugoistoku povremeno i jak južnih pravaca, posle podne u skretanju na slab i umeren severozapadni.

Najniža temperatura od 4 do 10 stepeni, a najviša dnevna od 12 do 19 stepeni.

Narednih dana kiša i susnežica

Umereno do potpuno oblačno u petak sa kišom, na visokim planinama sa snegom, a posle podne i uveče će kiša i u nižim predelima usled pada temperature preći u susnežicu i sneg.

U subotu u svim krajevima sneg u nižim predelima uz formiranje, a u višim uz povećanje snežnog pokrivača.

Nakon toga do kraja perioda umereno do potpuno oblačno i uglavnom suvo, samo u nedelju na jugu, a u ponedeljak na zapadu zemlje tek ponegde sa slabom susnežicom i snegom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike