Srđa Janković: Derbi će se igrati bez publike, nisu se stekli uslovi za masovne sportske događaje

04.10.2020

12:20 >> 12:25

0

Na razočarenje ljubitelja sporta, utakmica između velikih gradskih rivala – Crvene zvezde i Partizana ovaj put će proteći bez publike

Srđa Janković: Derbi će se igrati bez publike, nisu se stekli uslovi za masovne sportske događaje
Copyright Printscreen/Youtube, N1

U javnosti se danima vodi polemika o tome hoće li večiti derbi biti odigran pred publikom ili pak pred praznim tribinama, a sve oči uprete u članove Kriznog štaba. Na pitanje da li će publika moći sa Partizanovog stadiona da prati utakmicu zakazanu za 17. oktobar, odgovor je dao imunolog i član Kriznog štaba dr Srđa Janković.

Janković je, na razočenje mnogih ljubitelja sporta, rekao da će utakmica između velikih gradskih rivala – Crvene zvezde i Partizana ovaj put proteći bez publike. Kako je imunolog danas naveo, “uslovi za sportska desavanja još uvek se nisu stekla”.

– U ovom trenutku nisu se stekli uslovi za održavanje masovnih sportskih događaja, jer bi bili veliki rizik za širenje koronavirusa – naveo je on.

Podsetimo, isto tako, u julu mesecu, igra pred publikom dva najveća i najpopularnija sportska društva u našoj zemlji bila je pod znakom pitanja. Verni navijači tada su ipak prisustvovali događaju na tribinama stadiona u Humskoj, a kasnije su članovi Kriznog štaba istakli da je odluka da se derbi odigra bila “verovatno pogrešna”.

Situacija se prati

Dr Janković je potom dodao da, prema određenim modelima, moguće je da pik koronavirusa bude u novembru i dodao da sada ne očekuje neke drastične restriktivne mere, ali da situacija mora da se prati.
-Sve zavisi od nas. Predviđanje je samo predviđanje. Ako rigoroznije sprovodimo mere, porast zaraženih će biti mali, ako budemo odustali od mera obolevanje će biti veće – rekao je on i apelovao na one koji su već preležali koronu da se i dalje štite jer “nije poznato koliko će njihova zaštita trajati”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike