Maglovito jutro pred nama: U toku dana suvo, popodne moguća slaba kiša!

05.01.2023

05:35

0

Autor: J. J.

Vetar slab do umeren, južni, u drugom delu dana u skretanju na zapadni i severozapadni, u Vojvodini i istočnoj Srbiji u kratkotrajnom pojačanju

Maglovito jutro pred nama: U toku dana suvo, popodne moguća slaba kiša!
Ilustracija - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Ujutro mestimično magla i niska oblačnost, koja će se u nizijama, po kotlinama i dolinama reka ponegde zadržavati i pre podne.  U toku dana malo do umereno oblačno i suvo uz periode sunčanog vremena, a slaba kratkotrajna kiša biće moguća samo na severoistoku Srbije posle podne i uveče.

Vetar slab do umeren, južni, u drugom delu dana u skretanju na zapadni i severozapadni, u Vojvodini i istočnoj Srbiji u kratkotrajnom pojačanju. Najniža temperatura od -2 do 5 stepeni, a najviša od 6 stepeni po kotlinama na jugu i jugoistoku do 16 stepeni na zapadu Srbije.

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

U petak pretežno sunčano uz lokalnu pojavu jutarnje magle, koja će se ponegde zadržati i pre podne. Vetar slab zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 0 do 9 stepeni, a najviša od 8 do 16 stepeni.

U subotu ujutru mestimično magla koja će se po kotlinama i duž rečnih tokova na jugozapadu i jugu Srbije zadžati i pre podne. Tokom dana pretežno sunčano. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni.

Jutarnja temperatura od -1 do 6 stepeni, a najviša od 10 do 15 stepeni.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

U nedelju mestimična magla koja se ponegde može zadržati i pre podne. Tokom dana pretežno sunčano, samo na istoku malo do umereno oblačno. Vetar slab i umeren, u košavskom području i na planinama povremeno i jak južni i jugoistočni.

Jutarnja temperatura od -1 do 5 stepeni, a najviša od 9 do 15 stepeni.

Prognoza za narednih pet dana

Do kraja sedmice maksimalne temperature od 9 do 16 stepeni.  Početkom naredne sedmice jače naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom.  U ponedeljak će duvati jaka i olujna košava, dok će u utorak vetar biti u skretanju na umeren i jak, severozapadni. Temperatura u padu. Od srede suvo uz delimično razvedravanje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike