Vi ste izabrali! Ovo su heroji godine: Tatjana koja je usvojila devojčicu leptira dobila najviše glasova čitalaca 24sedam

02.01.2023

13:00

0

Autor: R.M.

Tatjana je dobila skoro trećinu svih glasova čitalaca portala 24sedam, a slede je hrabri Marko Dragićević i vatrogasci Andrija Trifunović i Saša Lalić

Vi ste izabrali! Ovo su heroji godine: Tatjana koja je usvojila devojčicu leptira dobila najviše glasova čitalaca 24sedam
Heroji 2023. godine - Copyright 24sedam/R.M./RINA/MUP

Hrabra hraniteljka Tatjana Obradović dobila je najviše glasova čitalaca 24sedam u izboru TOP 7 heroja Srbije, čija su hrabra i plemenita dela obeležila 2023. godinu.

Tatjana je dobila skoro trećinu svih glasova čitala, odnosno 32,14 odsto.

Iza nje je hrabri Marko Dragićević, koji je na obrenovačkom putu ugledao uspaničenu ženu kako izlazi iz kola, a onda spasio njeno dete koje je prestalo da diše. 

Treće mesto su zauzeli vatrogasci Andrija Trifunović i Saša Lalić, koji su prilikom povratka sa posla videli dete zaglavljeno u šahtu i uspeli da ga spase.

RINA
Tatjana Obradović

Inače, Tatjana Obradović je dobila i Decembarsku nagradu zbog toga što je ljubav pružila devojčici koja boluje od teške kožne bolesti.

-  Jako sam zahvalna na ovom priznanju, ovo je priznanje ne samo za mene već za sve hranitelje u našem okrugu koji su nesebično otvorili vrata svog srca i svog doma za decu bez roditeljskog staranja. Međutim, najzahvalnija sam maloj Nađi koja me je naučila da biti hrabar znači hodati sa osmehom i kad vam se plače, da biti posvećen znači ne odustati ni onda kada bi mnogi to učinili, da biti srećan znači zahvaljivati se svakom trenutku u kom osmeh nosi i novu nadu. Hvala vam što ste to prepoznali - skromno i kroz suze rekla je Tatjana.

R.M./24sedam
Marko Dragićević

Inače, devojčicini roditelji nisu mogli da se izbore sa teškim bremenom koje im je priroda postavila, nijedna institucija nije mogla da primi ovu devojčicu leptira, a onda se pojavila Tanja. 

ilustracija:MUP/Profimedia
Andrija Trifunović i Saša Ilić

Ova heriona, majka troje dece i baka troje unučića, postala je njena hraniteljka. Ovo prestižno priznanje dobila je zasluženo i na predlog Centra za socijalni rad.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike