Oni možda ne čuju ali su, ipak, prvaci Srbije! Dobili su poziv za Ligu šampiona, platili kotizaciju i onda je zapelo!

24.12.2022

20:05

0

Autor: Maja Kostić

Kotizaciju od 400 evra su platili, a da bi na vreme platili smeštaj i prevoz za njih 11 je potrebno prema proceni oko 16.000 evra

Oni možda ne čuju ali su, ipak, prvaci Srbije! Dobili su poziv za Ligu šampiona, platili kotizaciju i onda je zapelo!
Klub Nišava - Copyright Privatna arhiva

Na nedavnom Prvenstvu Srbije u futsalu za gluve i nagluve ekipa “Nišava” iz Niša osvojila je prvo mesto i kao šampion države dobila je poziv da učestvuje u Ligi šampiona koja se održava naredne godine u švedskom gradu Geteborgu.

Međutim, da bi otišli, potrebno im je oko 16 hiljada evra, a njihov klub zasad taj novac nema. 
Trener Husein Nazifi kaže da se ekipa nada da će ipak nekako skupiti novac za odlazak i da će naći način da se tim iz Niša takmiči.

- To su mladi momci od 24 do 27 godina i njima to mnogo znači, otkada smo dobili poziv svakoga dana me pitaju da li ćemo uspeti da odemo i da se takmičimo. Imamo sjajnu ekipu što su momci i dokazali na Prvenstvu Srbije. Oni zaista zaslužuju da se oprobaju na jednom takvom takmičenju kao što je Liga šampiona. Kotizacija je 400 evra što smo platili, a da bismo na vreme platili smeštaj i prevoz potrebno nam je, prema mojoj računici i proceni, oko 16.000 evra. To je samo za 10 igrača i mene kao trenera. Mi taj novac nemamo i ne znamo kome da se obratimo - kaže Nazifi.

Ovo nije prvi put da se suočavaju sa istim problemom. Kada su 2015. godine igrali Ligu šampiona u Španiji bilo je problema sa finansijama, nisu znali da li će uspeti da odu na takmičenje do poslednjeg trenutka, a uspeli su da odu kombijem i putovali skoro tri dana.

-Treniramo i takmičimo se u jako skromnim uslovima u odnosu na ostale ekipe koje učestvuju u Ligi šampiona, ali želimo da damo sve od sebe i da ovi momci pokažu sav svoj talenat - rekao je Husein.

Liga šampiona se održava od 13. do 18. februara 2023. godine u  Geteborgu. Tamo ih čeka 15 ekipe - španske Granada i Uelva, Delfins Ašdod iz Izreala, nemački Štutgart, Oslo DSK iz Norveške, Real e non solo iz Italije, Junajted DC iz Švajcarske, Zebre Šarleo iz Belgije, Prilep iz Severne Makedonije, Zanštad iz Holandije, Surd i Hepata iz Švedske, francuski Pariz, Portugeza de Šurdos iz Portugala i Ulduz iz Azerbejdžana.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike