Spektakularna golčina zakazala finale Evropskog prvenstva i okončala "rat" Ukrajine i Rusije! (VIDEO)

04.02.2022

21:58

0

O ovim "makazicama" će se dugo pričati!

Spektakularna golčina zakazala finale Evropskog prvenstva i okončala "rat" Ukrajine i Rusije! (VIDEO)
makaztare - Copyright Printscreen/Twitter/riodevale

Zakazano je finale Evropskog prvenstva u futsalu! Portugal će dočekati Rusiju, koja je savlada Ukrajinu 3:2, ali i oduševila ljubitelje malog fudbala širom sveta zbog spektakularnog gola Artjoma Nijazova!

Dok ceo svet prati šta se dešava na granici Ukrajine i Rusije i strahuje od međunarodnog oružanog sukoba, futsal reprezentacije ovih zemalja odigrale su vrlo dramatičan meč.

Rusi su vodili 2:0 i 3:1, na kraju je Ukrajina smanjila i bila blizu produžetka, ali je promašila penal, tako da je "zbornaja" sačuvala prednost.

Najlepši trenutak meča desio se kada je Nijazov pokupio jedan dugački pas, a onda volej "makazicama" smestio loptu u bliži ugao protivničkog gola.

Uživajte:

- Verovatno je moj gol delovao spektakularno, ali nisam ga još pogledao. Ipak, za mene je jedino važno da je taj gol rešio utakmicu. Nije bitno koliko je bio lep, najvažnije je da nam je omogućio da se plasiramo u finale – rekao je Nijazov posle meča.

Drugo polufinale bilo je još "luđe". Španija je na poluvremenu vodila 2:0, da bi Portugal iz penala smanjio na 2:1, a onda je Ziki Te dao dva gola za potpuni preokret i veliko slavlje.

Titulu u Amsterdamu brani Portugal, koji je tada prvi put bio šampion, dok Rusija juri svoje drugo zlato, prvo posle 1999. godine.

Srbija je takmičenje završila u grupnoj fazi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike