Ove zvezde su otpisane za Mundijal! Mnoge su skupo koštale Liga šampiona i Premijer liga

10.11.2022

15:58

0

Autor: 24sedam

Za neke fudbalere još postoji nada

Ove zvezde su otpisane za Mundijal! Mnoge su skupo koštale Liga šampiona i Premijer liga
Pol Pogba - Copyright Tanjug/AP Photo/Daniel Cole, File

Svetsko prvenstvo u fudbalu počeće tačno za deset dana, a većina selektora je objavila spiskove. Dragan Stojković Piksi će to učiniti u ponedeljak, a sada se već zna koji igrači će propustiti ovaj Mundijal.

Razlog su povrede, pa na primer selektor Francuske Didije Dešan nije mogao da računa na Pola Pogbu i Ngoloa Kantea. Saigrač Dušana Vlahovića i Filipa Kostića u Juventusu je u septembru operisao koleno, pa je oporavak do Mundijala u Kataru bio nemoguć.

Ni vezni igrač Čelsija se nije dovoljno oporavio od operacije. Ove sezone je odigrao samo dve utakmice, a pauziraće četiri meseca.

Dešan je morao da otpiše još jedno ime, a to je Bubakar Kamara. Razlog je operacija kolena, zbog koje će biti na pauzi i posle Mundijala.

Nemci neće moći da računaju na Tima Vernera koji je početkom ovog meseca povredio članak, u utakmici Lige šampiona.

Englezi uoči svakog velikog takmičenja ulaze sa velikim ambicijama, ali se već znalo da na spisku Gareta Sautgejta neće biti Bena Čilvela i Risa Džejmsa. Prepone i koleno su onemogućili dvojac Čelsija da pomogne nacionalnom timu, a povredili su se tokom utakmica Lige šampiona.

I Portugalci će biti oslabljeni jer neće biti Dioga Žote i Pedra Neta, a njih su "koštale" utakmice Premijer lige. Žota se povredio tokom duela Liverpula i Mančester sitija, odnosno Vulvsa i Vest Hema.

Ali Žota nije jedini igrač Liverpula koji će Mundijal gledati sa strane. Sa spiska Brazila morao je da otpadne i Artur Melo.

I dok se za pomenute fudbalere već zna da će biti samo navijači, tračak nade postoji još za Senegelca Sadija Manea, kao i za Argentince Paula Dibalu i Anhela di Mariju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike