Aleksandar je nakon saobraćajke preživeo dve kome, tri sepse, koronu, infekcije, respirator i sada vodi najveću bitku!

09.12.2022

20:00

0

Aleksandru je neophodna transplantacija matičnim ćelijama i višegodišnja rehabilitacija kako bi se probudio i nastavio svoju mladost

Aleksandar je nakon saobraćajke preživeo dve kome, tri sepse, koronu, infekcije, respirator i sada vodi najveću bitku!
Aleksandar Radulović - Copyright printscreen/Budi human

Aleksandar Radulović (25) je u februaru doživeo tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je zadobio oštećenje glave u vidu hematoma sa dijagnozom teška trauma mozga.

Od tada počinje strašan period za njega i njegovu porodicu u pokušaju da se ovaj mladić vrati "na staro"

Aleksandrova sestra Tamara Petrović kaže za 24sedam da se četrdeset dana nakon nesreće, pojavio još jedan hematom pri rutinskoj operaciji vađenja likvora.

printscreen/Budi human
Aleksandar je u budnoj komi

Nakon toga mladić je prošao kroz još dve teške operacije, tri sepse, mnogobrojne intrahospitalne infekcije, koronu, respirator, ascit usled nedostatka proteina...

- Uspeo je sa svim tim da se izbori, a dva meseca proveo je u Slankamenu. Ali tamo nije bilo napretka u daljem lečenju. On se sada nalazi u budnoj komi i reaguje. Naša borba traje već deset meseci, a Aleksandar je preživeo i koronu. Svih deset meseci je majka pored njega pošto je medicinski radnik.  Uz pomoć prijatelja i porodice smo stigli do Turske. Ovaj mesec smo troškove isfinansirali sami, a krajem novembra smo se pridružili fonaciji "Budi human" - objašnjava Petrovićeva.

Iako rehabilitacija u Turskoj daje određene rezultate, Aleksandrova sestra kaže da sve ide sporo.

- Ali ne prestajemo da se nadamo i da se molimo da će on biti onaj stari. On je bio jedan jako veseo, aktivan momak, tako da nam njegova energija i entuzijazam ne dozvoljavaju da padnemo. Predlažu nam sada matične ćelije, a prvi tretman bi bio krajem decembra kada bude spreman za to pošto je jako slab. Oslabio je, izgubio je mogućnost žvakanja, a lekari predlažu osam tretmana matičnim ćelijama. Jedan tretman je 11.000 evra plus rehabilitacija i njihov smeštaj. To jeste ozbiljna cifra ali borićemo se na sve načine - kaže Petrovićeva.

Tamara kaže da je neophodno da se što pre sakupi novac za lečenje kako bi se krenulo sa tretmanima.

printscreen/Budi human
 

Hitno potrebna pomoć

Aleksandru je neophodna transplantacija matičnim ćelijama i višegodišnja rehabilitacija kako bi se probudio i nastavio svoju mladost. Do sada je pokazao da je borba za životom iznad svih dijagnoza.

Sredstva su mu potrebna za transplantaciju matičnim ćelijama, rehabilitaciju, lekove, suplemente, pomagala, kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Pomozimo Aleksandru:

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001468275-91

Uplatom na devizni račun: 160-6000001468457-30

IBAN: RS35160600000146845730

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike