Srednjoškolac koji je šutirao drugaricu treći nasilnik iz Vranja ovog meseca: Dva prethodna slučaja podjednako šokirala Srbiju!

27.11.2022

16:14

0

Autor: 24sedam

Osnovno javno tužilaštvo još se nije oglasilo povodom ovog slučaja

Srednjoškolac koji je šutirao drugaricu treći nasilnik iz Vranja ovog meseca: Dva prethodna slučaja podjednako šokirala Srbiju!
Ilustracija - Copyright Profmedia

Novi slučaj vršnjačkog nasilja, treći u Vranju ovog meseca, dogodio se u vranjskoj Ekonomskoj školi kada je jedan učenik napao školsku drugaricu iz odeljenja.

Đak je, kako navodi portal Infovranjske.rs, šutirao učenicu iz ove škole. Iz Ekonomske škole za taj portal kažu da "nije bilo masovne tuče, već je došlo do razmene udaraca između dečaka i devojčice".

- Nažalost, učenici ne shvataju ozbiljnost ove situacije, već smatraju da je to igra. Izrečena je vaspitna mera i ocenili smo da je ovaj incident treći nivo nasilja, jer danas deca smatraju da je nanošenja bola igra. Nažalost, i sama deca navikla su na takve stvari - rekli su iz Ekonomske škole u Vranju.

Osnovno javno tužilaštvo još se nije oglasilo povodom ovog slučaja.

Podsetimo, javnost je ostala zgrožena kada je 6. novembra grupa osmogodišnjih dečaka pretukla vršnjaka u dečjoj igraonici.

Printscreen/Instagram/STOP Nasilju
Vršnjačko nasilje u igraonici

-Ova deca idu u istu školu, isto odeljenje u Vranju "Vuk Karadžić" ovo nije prvi put da se dešava nasilje nad ovim dečakom. Radnice iz ove igraonice su slagale da je dečak izašao bez povreda, što ćemo u daljim objavama dokazati, kao i slike izveštaja lekara, povrede dečaka. Pokušaj da se ovo zataška se neće desiti, svi odgovorni moraju biti sankcionisani zbog ovog-  pisalo je na Instagram stranici "Stop nasilju" uz snimak napada na dečaka.

Tek što se to stišalo, dvojica učenika Poljoprivredno-veterinarske škole u Vranju su 12. novembra fizički napala i maltretirala dva mlađa đaka iste škole. Oni su tukli, vezivali i snimali te učenike, piše Kurir.

U utorak o novim merama protiv vršljačkog nasilja

Ministar prosvete Branko Ružić najavio je da će se u utorak razgovarati o novim merama protiv vršnjačkog nasilja na sastanku Radne grupe koja će se baviti sprečavanjem nasilja u školama.

Ružić je za TV Prva rekao da će sastanku Radne grupi prisustvovati stručnjaci koji izučavaju nasilje i oni koji ga sprečavaju, da bi se videlo na koji način treba "utegnuti" sistem, jer u određenim sredinama u Srbiji postoji strah u prijavljivanju nasilja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike