Vozači, magla i mraz zadaju muke: Pažljivo za volanom

29.11.2022

06:21

0

Autor: J. S. J.

Na prevojima i puteva pored reka, kanala i jezera, i pored preventivnih intervencija zimske službe Puteva Srbije, uvek postoji opasnost od stvaranja poledice

Vozači, magla i mraz zadaju muke: Pažljivo za volanom
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Nastavlјaju se dani u kojima magla otežava vožnju, sada i temperature oko nultog podelјka dodatno stvaraju teže uslove, a posebno u noćnim i u jutarnjim satima kad je vidlјivost najslabija.

Mraz na putevima prisutan pa je opasnost od proklizavanja vozila najizraženija što često vodi do nekotrolisanog kretanja vozila, dužeg zaustavnog puta ali i opasnih lančanih sudara, zato i danas vozite sporije i na bezbednom odstojanju.

Na prevojima i puteva pored reka, kanala i jezera, i pored preventivnih intervencija zimske službe Puteva Srbije, uvek postoji opasnost od stvaranja poledice, zato podsećamo da je vožnja u dnevnim uslovima sigurnija, jer je tada i vidlјivost mnoga bolјa. 

Gde ima magle

AP Photo/Darko Vojinović
 

 

Na auto-putu E-75, od graničnog prelaza Horgoš do petlјe Bačka Topola, zbog pojave magle smanjena vidlјivost na 100 metara, saopštilo je jutros JP "Putevi Srbije". Čestobrodica i Tresibaba - magla smanjuje vidlјivost, pa se saobraćaj odvija otežano.

Auto-put E-75, zbog pojave magle, smanjena vidlјivost na deonicama: - petlјa Dolјevac - petlјa Leskovac centar na 70 metara, - petlјa Grdelica - petlјa Vranje - na 50 do 100 metara. Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Mole se učesnici u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidlјivost na pojedinim putnim pravcima.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike