"Koleginica je pretrpela fizičko, psihičko i digitalno nasilje": Oglasio se kolektiv Tehničke škole u Trsteniku

21.11.2022

20:40

0

Saopštenje dato posle sednice Nastavničkog veća koja je završena bez odluke o sudbini trojice nasilnih učenika

"Koleginica je pretrpela fizičko, psihičko i digitalno nasilje": Oglasio se kolektiv Tehničke škole u Trsteniku
Profesorka prošla torturu pre nekoliko meseci - Copyright Foto:Printskrin/Tviter

Kolektiv Tehničke škole u Trsteniku večeras se prvi put zvanično oglasio saopštenjem nakon sednice Nastavničkog veća koja je završena bez odluke o sudbini trojice nasilnih učenika.

Navode da su jedinstveni u osudi svake vrste nasilja.

-Tehnička škola Trstenik kao i njeni zaposleni našli su se u žiži javnosti nakon nemilog incidenta koji se dogodio našoj koleginici koja je pretrpela fizičko,psihičko i digitalano nasilje. Povodom toga je održana vanredna sednica Nastavničkog veća na kojoj je saopšteno da su ispoštovane sve procedure i događaj je do detalja ispitan. Ovim putem kolektiv osuđuje postupak učenika i smatra da je došao zadnji čas da se odbrani ljudsko dostojanstvo, čast i profesija -  navodi se u saopštenju "Kolektiva Tehničke škole", postavljenom na FB stranici ove ustanove.

Dodaje se da  “škola čini sve što je u njenoj mogućnosti da učenici i svi zaposleni budu bezbedni,sigurni na svom radnom mestu i da se nalaze u okruženju podsticajnom za rad kako bi im se omogućilo da pruže svoj maksimum”.

- Zahvaljujemo se svim školskim kolektivima u našoj opštini i školama širom Srbije koji su brzo odreagovali i uputili nam reči podrške, kao i to da znamo da u ovome nismo sami. Koleginici koja je pretrpela neprijatnosti, želimo da se što pre oporavi, da se brzo vrati na posao i na svoje redovne aktivnosti -- predočeno je, imeđu ostalog, u saopštenju.

 

 

Nastavničko veće danas nije donelo odluku o sudbini trojice učenika, koji su 9. novembra bili vinovnici teškog incidenta. Roditelj jednog od učenika, prvi put se jutros pojavio u školi,a prema nezvaničnim saznanjima, priložio je izveštaj o neuračunljivosti svoga sina. Na koji način će ovo uticati na dalji tok disciplinskog postupka, trebalo bi da bude poznato tokom ove nedelje.

Profimedia Pixabay
Ilustracija: Đaci sve snimali telefonom i smejali se

- Na Veću je predloženo i da se disciplinski postupci razdvoje,kao i da se o predlogu komisije u vezi sa drugom dvojicom učenika odlučuje krajem nedelje, u četvrtak ili petak, dok bi se o prvom učeniku slučaj razmatrao u sredu. Čeka se predlog disciplinske komisije i ta procedura mora da se poštuje - tvrdi izvor medija.

U incidentu koji se odigrao u popodnevnoj nastavi, učestvovala su tri učenika 7.odeljenja trećeg razreda. N. Ž (17) je izmakao stolicu profesorki,koja je potom pala na pod. M. M.(18) i I. K.(17) su događaj snimali mobilnim telefonima, odnosno incident je uživo prenošen na Instagram storiju u jednom, a viber porukama deljen snimak u drugom slučaju. Nakon što je profesorka pala na pod, đaci su se smejali.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike