Otvoren poziv za dobrovoljno služenje vojnog roka: Nakon služenja od pola godine moguće zaposlenje u Vojsci, a evo gde možete konkurisati

14.11.2022

14:49

0

Autor: R.M.

Poziv za prijavu je otvoren tokom čitave godine, a do kraja novembra traje prijavljivanje za decembarski uputni rok

Otvoren poziv za dobrovoljno služenje vojnog roka: Nakon služenja od pola godine moguće zaposlenje u Vojsci, a evo gde možete konkurisati
Vojska Srbije - Copyright TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Ministarstvo odbrane pozvalo je sve državljane Republike Srbije starosti od 19 do 30 godina koji žele da obuku uniformu Vojske Srbije da se prijave za dobrovoljno služenje šestomesečnog vojnog roka sa oružjem, piše na sajtu ministarstva.

- Poziv za prijavu je otvoren tokom čitave godine, a do kraja novembra traje prijavljivanje za decembarski uputni rok. Prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka i vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire moguće je podneti u svim filijalama Pošte Srbije, na portalu e-uprave kao i u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsecima - objasnili su iz ministarstva.

U ministarstvu naglašavaju da će mladići i devojke koji se odluče da dobrovoljno služe vojni rok primati i mesečnu platu od oko 38.000 dinara, a biće im obezbeđene naknade putnih troškova, zdravstveno osiguranje, smeštaj, ishrana, kao i vojna odeća i obuća. 

Takođe, nakon odsluženja vojnog roka, zainteresovanim mladićima i devojkama pruža se mogućnost da odmah stupe u profesionalnu vojnu službu u Vojsci Srbije po ubrzanoj proceduri.

- Svi zainteresovani detaljne informacije u vezi sa uslovima i postupkom prijavljivanja za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije u 2022. godini mogu da dobiju u centrima Ministarstva odbrane u svojim opštinama i na sledećem linku - piše na sajtu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike