Vojska Srbije isprobala rusku raketu koja uliva strah u kosti: Ne postoji tenk, oklopno vozilo ili bunker koji Kornet ne može da uništi!

03.11.2022

12:24

1

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo nakon pogotka u metu jedinica vojske tokom vežbe

Vojska Srbije isprobala rusku raketu koja uliva strah u kosti: Ne postoji tenk, oklopno vozilo ili bunker koji Kornet ne može da uništi!
Kornet rakete - Copyright Printscreen Tanjug

Ruske protiv-oklopne vođene rakete "Kornet" isprobane su danas uspešno u okviru združene vežbe Vojske Srbije "Manevri 2022" na Pasuljanskim livadama, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.


Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo nakon pogotka u metu jedinica vojske tokom vežbe i istakao da su to najbolje rakete za tu namenu koju je nabavila naša država.

"Rekao sam da su Korneti najbolji i sada sam se uverio u njihovu moć", rekao je Vučić, tokom vežbe u prisustvu ministra odbrane Miloša Vučevića i načelnika Generalštaba Vojske Srbije Milana Mojsilovića.

Pogodak u metu na velikoj udaljenosti je bio ispraćen aplauzom, a prisutni generali su upoznali Vučića sa mogućnostima korneta i istakli da ta raketa ima domet od čak osam kilometara.

Oni su preneli Vučiću da su naši vojnici prošli obuku za upotrebu korneta.

Ruski Kornet je jedan od sistema koji izaziva posebnu pažnju domaće i svetske javnosti, pošto ne postoji tenk, oklopno vozilo ili bunker koji ruski prenosni protivoklopni sistem "Kornet" ne može da uništi.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike