Vojska Srbije oborila dron kod Raške!

02.11.2022

16:40

0

Sve se dogodilo oko 17 časova

Vojska Srbije oborila dron kod Raške!
Vojska Srbije "Manevri 2022" - Copyright TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Vojska Srbije je danas popodne, oko 17 sati, oborila zasad nepoznat dron iznad kasarne u Raški.

Prethodno je bilo uočeno posmatranje i izviđanje kasarne pa je vojska u skladu sa naređenjem vrhovnog komadanta dejstvovala i oborila dron, prenosi "Blic".

Uskoro se očekuje saopštenje Vojske Srbije.

Prema poslednjim informacijama, Vojska je oborila komercijalni dron koji je izviđao teren.

U toku je potraga za oborenom letelicom i očekuje se da će do zore biti pronađena.

Saopštenje VS: 

- Dron je oboren primenom mera elektronskog ometanja, u neposrednoj blizini vojnih objekata u garnizonu Raška - navela je Vojska Srbije i dodala:

- U skladu sa naređenjem predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, Vojska Srbije preduzima pojačane mere za otkrivanje, praćenje i neutralisanje bespilotnih letelica u blizini vojnih objekata.

Vojska Srbije će i dalje, u skladu sa naređenjem vrhovnog komandanta i predsednika Republike, obarati sve bespilotne letelice koje se nađu u zoni zabrane leta i u blizini vojnih objekata - ističe se u saopštenju.

 

Vučević: Vojska Srbije je spremna, sposobna i obučena da izvrši svaki zadatak i naredbu vrhovnog komandanta

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem obišao je juče pripadnike Vojske Srbije koji se nalaze u garnizonu Raška u okviru vežbe “Manevri 2022”.

Ministar Vučević je nakon obilaska jedinice u kasarni “Stefan Nemanja”, poručio da je stanje u jedinicama Vojske Srbije na visokom nivou i da je Vojska spremna, sposobna i obučena da izvrši svaki zadatak i svaku naredbu predsednika Republike i vrhovnog komandanta i državnog rukovodstva.

 

 

- Zajedno sa načelnikom Generalštaba generalom Mojsilovićem i najodgovornijim starešinama i Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i PVO i Ministarstva unutrašnjih poslova, uverili smo se da je stanje u jedinicama Vojske Srbije na visokom nivou, da su pripremljene, obučene, opremljene, da je moral na najvišem nivou i da je Vojska Srbije kao garant bezbednosti i očuvanja suvereniteta i nezavisnosti Republike Srbije spremna, sposobna i obučena da izvrši svaki zadatak i svaku naredbu predsednika Republike i vrhovnog komandanta i državnog rukovodstva. Sa ponosom mogu da kažem da je Vojska Srbije uvek tamo gde je najodgovornije i najpotrebnije, uvek uz svoj narod čuvajući svoju državu, napisao je ministar Vučević na svom Instagram nalogu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike