Vedrana Rudan bez dlake na jeziku: Prevelika sam za Hrvatsku, u Srbiji se ne osećam kao kod kuće, ja jesam kod kuće

13.11.2022

07:54

0

Hrvatska književnica poznata po britkom jeziku i kontroverznim izjavama

Vedrana Rudan bez dlake na jeziku: Prevelika sam za Hrvatsku, u Srbiji se ne osećam kao kod kuće, ja jesam kod kuće
Vedrana Rudan - Copyright ATAImages/ A.A.

Vedrana Rudan, hrvatska književnica, poznata po britkom jeziku i kontroverznim izjavama, u intervjuu za Jutarnji.hr govorila je o svom nedavnom boravku u Srbiji na Sajmu knjiga, ali i kako se oseća u našoj zemlji.

- Ja sam u Srbiji zvezda - rekla je.

Na pitanje zašto to nije u Hrvatskoj, slavna spisateljica kaže da nema odgovor.

- Mislim da me ne podnose u kulturnim krugovima, ako to jesu "kulturni krugovi". Ja, skromno, mislim da sam prevelika za njih. I za Hrvatsku i za te krugove. Srbija je definitivno moja zemlja. Tamo ne da se osećam kao kod kuće, nego ja tamo jesam kod kuće. A nisam Srpkinja - kaže Rudan i ističe da voli našu zemlju i narod.

- Došla sam tamo 2003. godine, objavili su moju knjigu "Uho, grlo, nož", a Seka Sablić je igrala monodramu istog imena kao knjiga. Ja sam u toj knjizi nekim imaginarnim Srbima poručila šta ja mislim o našem ratovanju, o našem sukobu i koliko meni nacija nije bitna. Poverovali su mi, a i danas mi veruju. Govorim iz srca. Za mene su Srbi ljudi, ne Srbi. To je to. Obišla sam celu tu zemlju uzduž i popreko.

Najavila je da uskoro ide u Niš, pa u Crnu Goru u Herceg Novi.

- Pritom, vrlo je bitno, da sam ja skupa gospođa, moja gostovanja nisu jeftina, moji časovi na televizijskim nastupima, na koje ne moram da idem kao promoter knjige, vrlo su skupi. Ja sam business woman. Ja nisam počašćena kad me neko negde pozove. To je moj posao koji se plaća.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Jutarnji.hr

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike