Stigli rezultati analize hrane iz objekta sa Zlatibora: Đaci se otrovali na ekskurziji, a evo da li su izolovane bakterije

10.11.2022

09:55

0

Autor: J. S. J.

S obzirom da su deca dobila simptome u putu za Beograd i da su sva deca iz Beograda, epidemiološko istraživanje je sproveo Gradski zavod za javno zdravlje Beograd u saradnji sa ZZJZ Užice

Stigli rezultati analize hrane iz objekta sa Zlatibora: Đaci se otrovali na ekskurziji, a evo da li su izolovane bakterije
pexels-timur-saglambilek-66639 - Copyright Pexels

Nakon što se nekoliko učenika Osnovne škole "Jovan Ristić" iz Borče otrovalo hranom navodno iz hotela "Braća Sekulić" na Zlatiboru, stigli su i rezultati analize.

U ispitivanim uzorcima hrane koji su bili dostupni u objektu na Zlatiboru u kome su deca iz Borče boravila u toku ekskurzije, nisu izolovani bakterijski agensi kao ni enterotoksini, rekli su u Zavodu za javno zdravlje Užice za medije.

- S obzirom da su deca dobila simptome u putu za Beograd i da su sva deca iz Beograda, epidemiološko istraživanje je sproveo Gradski zavod za javno zdravlje Beograd u saradnji sa ZZJZ Užice - kažu u ovom Zavod.

Prethodno se se oglasili iz objekta "Braća Sekulić" za 24sedam.

- Objekat „Braća Sekulići“ se već 30 godina bavi pružanjem usluga smeštaja i ishrane učenika osnovnih i srednjih škola kao i sportskih ekipa. Nabavku hrane vršimo od regularnih dobavljača sa odgovarajućom i urednom deklaracijom. Što je utvrđeno i prilikom dolaska svih inspekcija u protekla dva dana. Naš objekat ima sklopljen Ugovor sa Zavodom za javno zdravlje Užice, koji redovno uzimaju uzorke i vrše kontrolu ispravnosti namirnica - piše u odgovoru za 24sedam iz ovog objekta.

Dodaju da je poslednje uzorkovanje i kontrola izvršena krajem oktobra, a da je sve bilo ispravno i u redu o čemu je dokumentacija dostavljena inspekciji. 

- Obroci koji se služe deci jedu svi zaposleni u našem objektu, kao i mi lično. Nismo imali nikakvih tegoba. Takođe utvrđeno u inspekcijskom nadzoru i kontroli zaposlenih. Sve što je u našoj nadležnosti obavljamo i pre ekskurzije, kao i nakon. Kao što znaju svi naši poslovni partneri, koji mogu to i da potvrde, objekat ispunjava sve higijenske norme i norme kvaliteta pružanja usluga - naglasili su iz restorana.

 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike