Nakon trovanja dece na ekskurziji, oglasio se i hotel sa Zlatibora: Osoblje jelo istu hranu kao i učenici, a nema nikakve tegobe!

07.11.2022

14:56

0

Autor: R.M.

Ugostitelji tvrde da objekat ispunjava sve higijenske norme i norme kvaliteta pružanja usluga

Nakon trovanja dece na ekskurziji, oglasio se i hotel sa Zlatibora: Osoblje jelo istu hranu kao i učenici, a nema nikakve tegobe!
Restoran (ilustracija) - Copyright Pexels

Nakon što se nekoliko učenika Osnovne škole "Jovan Ristić" iz Borče otrovalo hranom navodno iz hotela "Braća Sekulić" na Zlatiboru, oglasili su se i iz ovog ugostiteljskog objekta.

- Upoznati ste sa događajem vezano za navodno trovanje hranom učenika gore navedene škole preko medija. Na osnovu pisanja novinara, a bez ikakve provere i osnova su optužili objekat „Braća Sekulići“. Objekat „Braća Sekulići“ se već 30 godina bavi pružanjem usluga smeštaja i ishrane učenika osnovnih i srednjih škola kao i sportskih ekipa. Nabavku hrane vršimo od regularnih dobavljača sa odgovarajućom i urednom deklaracijom. Što je utvrđeno i prilikom dolaska svih inspekcija u protekla dva dana. Naš objekat ima sklopljen Ugovor sa Zavodom za javno zdravlje Užice, koji redovno uzimaju uzorke i vrše kontrolu ispravnosti namirnica - piše u odgovoru za 24sedam iz ovog objekta.

Dodaju da je poslednje uzorkovanje i kontrola izvršena krajem oktobra, a da je sve bilo ispravno i u redu o čemu je dokumentacija dostavljena inspekciji. 

- Obroci koji se služe deci jedu svi zaposleni u našem objektu, kao i mi lično. Nismo imali nikakvih tegoba. Takođe utvrđeno u inspekcijskom nadzoru i kontroli zaposlenih. Sve što je u našoj nadležnosti obavljamo i pre ekskurzije, kao i nakon. Kao što znaju svi naši poslovni partneri, koji mogu to i da potvrde, objekat ispunjava sve higijenske norme i norme kvaliteta pružanja usluga - naglašavaju iz restorana.

- Kontaktirali smo Institut za majku i dete u Beogradu kako bi proverili zdravstveno stanje učenika koje nam je kao i svima na prvom mestu. Nadamo se da će se deca brzo oporaviti i da će biti dobro. Objekat nikada nije imao ni jedan propust što smatramo da nemamo ni sad. Preduzeli smo sve mere radi kontrole kvaliteta hrane i čekamo rezultate svih inspekcijskih službi. Nakon dobijenih rezultata dostavićemo zvanične informacije i utvrditi čija odgovornost i propust se desila na ovoj ekskurziji - piše u odgovoru.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike