Ministar Vučević obišao garnizon Raška: Vojska Srbije spremna, sposobna i obučena

01.11.2022

15:39

0

Ministar je obišao pripadnike Vojske zajedno sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem

Ministar Vučević obišao garnizon Raška: Vojska Srbije spremna, sposobna i obučena
Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević - Copyright TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas pripadnike Vojske Srbije koji se nalaze u garnizonu Raška u okviru vežbe "Manevri 2022" i poručio da je Vojska Srbije spremna, sposobna i obučena da izvrši svaki zadatak i svaku naredbu predsednika Republike i vrhovnog komandanta i državnog rukovodstva.

Ministar je obišao pripadnike Vojske zajedno sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem, nakon čega je održan sastanak sa najodgovornijim starešinama naše Vojske i obilaska jedinica u kasarni "Stefan Nemanja".

 

Na sastanku je zaključeno da je stanje u jedinicama Vojske Srbije na visokom nivou, odnosno da su pripremljene, obučene, opremljene, da je moral na najvišem nivou.

Vučević je istakao da je Vojska Srbije kao garant bezbednosti i očuvanja suvereniteta i nezavisnosti Srbije spremna, sposobna i obučena da izvrši svaki zadatak i svaku naredbu predsednika Republike i vrhovnog komandanta i državnog rukovodstva, te da sa ponosom može da kaže da je Vojska Srbije uvek tamo gde je najodgovornije i najpotrebnije, odnosno uvek uz svoj narod čuvajući svoju državu.

Tokom obilaska ministar je razgovarao sa starešinama i vojnicima koji su ga izvestili o stanju u njihovim jedinicama i dosadašnjim aktivnostima na pripremi i realizaciji vežbe.

Podsetimo, ministar Vučević izjavio je danas da je predsednik Republike, kao vrhovni komandant, izdao naredbu Vojsci Srbije da bude u pripravnosti, da podigne nivo borbene gotovosti tako da može da odgovori na svaki zadatak.

Posle incidenta koji se desio na području iznad Merdara i u okolini Raške, kada su nepoznati dronovi osmatrali kasarne i položaje Vojske Srbije, predsednik  Srbije i vrhovni komandant oružanih snaga Aleksandar Vučić izdao je danas zvaničnu naredbu da sve neprijateljske bespilotne letelice na teritoriji centralne Srbije budu momentalno uništene.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike