Oglasili se iz GAK "Narodni front": Vakcinacija će biti preduzeta prema rasporedu

27.10.2022

12:04

0

Kako se navodi u obaveštenju na sajtu GAK Narodni front, u pitanju su novorođena deca otpuštena sa klinike u periodu od 16. septembra do 19. oktobra 2022. godine

Oglasili se iz GAK "Narodni front": Vakcinacija će biti preduzeta prema rasporedu
obaveštenje vakcina - Copyright Unsplash gaknarodnifront.org

Umesto BSŽ vakcine, 600 beba u GAK Narodni front u Beogradu dobilo je fiziološki rastvor, saopštila je novopostavljena ministarka zdravlja Danica Grujičić.

Kako se navodi u obaveštenju na sajtu GAK Narodni front, u pitanju su novorođena deca otpuštena sa klinike u periodu od 16. septembra do 19. oktobra 2022. godine.

 - BSŽ vakcinacija, koja je obavezna u prvoj godini života deteta, biće sprovedena u GAK „Narodni front“ prema rasporedu (datum i vreme), koji će roditelji dobiti iz kolcentra Klinike u narednim danima -  navode u obaveštenju za roditelje.

gaknarodnifront.org
 

 

Ministarka Danica Grujičić održala je vanrednu konferenciju za novinare na kojoj je saopštila da je 600 beba u GAK Narodni front u Beogradu dobilo fiziološki rastvor umesto BSŽ vakcine.

- Deca su bezbedna. Ta vakcina se daje do 12 meseci. Nismo zakasnili, i svakako će sva deca primiti vakcinu na vreme - istakla je Grujičić.

ATAImages/Milan Maričić
 

Navela je da su zaposleni, čim su shvatili grešku, preduzeli sve mere.

- Greška se desila na nivou jedne osobe, apotekarka je pogrešila. Preduzete su sve mere, napravljen je spisak sve dece, a Institut ''Batut'' je obavestio roditelje. Deca iz Beograda će primiti BSŽ vakcinu u Narodnom frontu, a ostale bebe iz unutrašnjosti u domovima zdravlja - rekla je Grujučić.

Ona je navela i da je je direktor "Narodnog fronta", profesor dr Željko Miković ponudio ostavku, ali ona, kaže, o tome ne želi ni da razgovara.

- Samo, molim, bez panike. Deca nisu dobila ništa loše, već fiziološki rastvor. Sve može da se vidi na sajtu ''Narodnog fronta - dodala je Grujičić.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike