Srbi raspalili kolo usred Grčke i oduvali konkurenciju: Kada su ovi mladi momci i devojke zaigrali svi su gledali samo u njih! (FOTO/VDEO)

22.09.2022

20:30

1

Osim Srbije svoje folkorne igre predstavil su momci i devojke iz Ukrajine, Rumunije, Bugarske kao i Estonije

Srbi raspalili kolo usred Grčke i oduvali konkurenciju: Kada su ovi mladi momci i devojke zaigrali svi su gledali samo u njih! (FOTO/VDEO)
24sedam/Jovana Jovanović

Mladi momci i devojke iz Kulturno-umetničkog društva "Ripanj" predstavili su Srbiju na Međunarodnom festvalu kulturno-umetničkih društava koji je organizovan u Potosu na grčkom ostrvu Tasos.  Stadion koji se nalazi pored mora je bio popunjen do poslednjeg mesta, a iz Srbije je nastupilo oko 45 folkloraša.

Mnogi nisu imali mesta da sednu, te su performanse posmatrali pored stadiona.

Osim Srbije svoje folkorne igre predstavile su Ukrajina, Rumunija, Bugarska kao i Estonija. Svaki nastup je bio veoma sadržajan i dobro uvežban. A nakon nastupa Srba stadionom je odjekivao gromoglasan aplauz.

U izjavi za 24sedam trener naše ekipe Željko Mitrović je kazao da su spojeno nastupala dva kulturno-umetnička društva iz Srbije i da im je ovo bio prvi put da su igrali na ovom festivalu u Potosu.

24sedam/Jovana Jovanović
Srpski folklor na Tasosu

- Sa nama su nastupala dva društva koja su bukvalno povezana, jedno je Kulturno-umetničko društvo "Božur", a drugo Kulturno-umetničko društvo "Ripanj" Mi smo zajedno predstavljali Srbiju u Potosu. Prvo veče smo igrali "Gnjilane", a drugo veče smo igrali igre sa juga Srbije i vlaške igre. KUD "Ripanj" je igrao igre sa juga, a KUD "Božur" je igrao vlaške igre - kazao je Mitrović koji je ujedno i predsednik Kulturno-umetničkog društva "Ripanj".

Upitan da li su imali tremu pred nastup, Mitrović odgovara da jesu ali su se trudili da se to ne primeti.

- Pred nastup su imali tremu ali su sve vreme bili nadahnuti nekom pozitivnom energijom. Odigrali su sve kako treba i dobili su odličan plasman. Prvi put su se zažili da imaju veliku tremu pred nastup ali su na kraju sve dobro uradili. Imam sjajnu generaciju i ne samo da se privatno druže već su jedno drugom uvek od pomoći. Veoma mi je važno što se druže i drago mi je što fukcionišu kao jedno - zaključio je on.

Kako je izgledao nastup ovih mladih momaka i devojaka koji su predstavljali Srbiju pogledajte u video prilogu:

 

Pogledajte i ostale nastupe:

 

Bonus video

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi