RHMZ izdao upozorenje: Pljuskovi i grmljavina gotovo svuda, u Beogradu i Ljigu već potop - na snazi je narandžasti meteoalarm (FOTO/VIDEO)

01.09.2022

09:19

0

Danas se na području Srbije povremeno očekuju pljuskovi i grmljavina, koji će lokalno biti izraženiji

RHMZ izdao upozorenje: Pljuskovi i grmljavina gotovo svuda, u Beogradu i Ljigu već potop - na snazi je narandžasti meteoalarm (FOTO/VIDEO)
nevreme kisa pljusak - Copyright Foto: 24sedam/Goran Sivački

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje koje se odnosi na današnji dan, a u kojem se navodi da se očekuju obilne padavine, pljuskovi i grmljavina.

- Danas se na području Srbije povremeno očekuju pljuskovi i grmljavina, koji će lokalno biti izraženiji (preko 20 mm za kratko vreme), dok će u centralnim i južnim krajevima biti uslova i za kratkotrajnu pojavu grada u zoni pljuskova - navodi se na sajtu RHMZ.

Kako se najavljuje, u toku noći, sutra ujutro i pre podne obilnije padavine očekuju se u centralnim, istočnim i južnim delovima Srbije sa količinom kiše lokalno većom od 40 mm.

- Sutra posle podne i uveče slabljenje i postepen prestanak padavina - najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

printscreen/RHMZ
 

U celoj zemlji trenutno je na snazi narandžasti i žuti meteoalarm zbog pljuskova i grmljavine.

Narandžasti meteoalarma ozbačava da je vreme opasno.

- Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe - napominje se uz upozorenje na sajtu RHMZ.

printscreen/RHMZ
 

Kiša več uveliko pada u Beogradu i Ljigu, a očekuje se i u ostatku zemlje.

Prema izgledima za narednih sedam dana, do 8. septembra, u petak pretežno oblačno i hladnije. Na severozapadu Srbije uglavnom suvo, a u ostalim krajevima s kišom, na jugu i jugoistoku i sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Posle podne i uveče postepen prestanak padavina uz delimično razvedravanje.

U subotu ponovo toplije i u većem delu suvo uz sunčane intervale, a kratkotrajna kiša ili pljusak uz promenljivu oblačnost očekuju se još ponegde na istoku Srbije i u planinskim predelima.

U nedelju prolazno naoblačenje sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Nestabilno vreme će se zadržati i u prvom delu naredne sedmice, samo će na severu Srbije biti pretežno sunčano.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike