Patrijarh Porfirije u trodnevnoj poseti Herceg Novom: Obeležava se 640 godina od osnivanja grada i slava manastira Savina

27.08.2022

06:51

0

Svečani doček patrijarha biće upriličen u 18.00 časova u manastiru Savina

Patrijarh Porfirije u trodnevnoj poseti Herceg Novom: Obeležava se 640 godina od osnivanja grada i slava manastira Savina
Patrijarh Porfirije - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije boraviće od danas u trodnevnoj zvaničnoj poseti Herceg Novom povodom 640 godina od osnivanja grada i slave manastira Savina, Velika Gospojina.

U organizaciji Opštine Herceg Novi i Mitropolije crnogorsko-primorske, svečani doček patrijarha biće upriličen u 18.00 časova u manastiru Savina.

Na dan slave manastira Savina, 28. avgusta, patrijarh će služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u manastiru od 9.00 časova. Istog dana od 18.00 časova biće održana večernja litija, a od 20.30 časova predstavljanje izabranih dela blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija, objavljeno je na portalu Mitropolije-crnogorsko primorske.

Foto:MUP
 

Svečana akademija u čast 640 godišnjice od osnivanja Herceg Novog biće održana 29. avgusta od 19.30 časova na Kanli kuli, nakon čega će uslediti program "Ðedov sabor - Od Dunava do mora sinjega", posvećen uspomeni na mitropolita Amfilohija.

Poseta patrijarha Herceg Novom bila je ranije planirana, ali je zbog trodnevnog dana žalosti nakon tragedije na Cetinju odložena.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike