Sutra sednica Kriznog štaba: Dr Kon kaže da nije nemoguće ni uvođenje policijskog časa

21.10.2020

10:46 >> 13:06

0

Sutra sednica Kriznog štaba: Dr Kon kaže da nije nemoguće ni uvođenje policijskog časa
Copyright Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

Zbog novonastale situacije u vezi s koronavirusom i sve većeg broja zaraženih, sutra će se održati hitna sednica Kriznog štaba, umesto redovne u petak.

To je za “Blic” potvrdio i epidemiolog Predrag Kon, a teme sastanka, kako se pretpostvalja, vezane su za ubrzanje virusa i sve veći broj obolelih u našoj zemlji.

Kon je ponovio da je zabrana kretanja poslednja opcija, koju će, nadaju se, izbeći, ali da sa ubrzanjem virusa ona nije i nemoguća.

– Jasno je da se brojke koronavirusa u našoj zemlji ubrzavaju. Situacija je, svakako, najviše zabrinjavajuća u Beogradu, zatim u Kragujevcu i drugim gradovima, dok je situacija nešto bolja i stabilnija u Vojvodini – rekao je Kon.

Premijerka je sinoć upozorila da je došlo do pogoršanja situacije, sa preko 400 novozaraženih.

– Mi pratimo situaciju na dva sata. U 20 časova večeras smo imali preko 400 novozaraženih. Imamo situaciju koja je sve kompleksnija. Čula sam se sa predsednikom, da to prokomentarišemo. Čula sam se i sa direktorom Infektivne klinike dr Goranom Stevanovićem, da pitam da li je tamo počela veća gužva. Oni tamo nemaju veću gužvu, ali je primetno da dolaze ljudi sa težim simptomima. Ovo što sam rekla – preko 400 ljudi, to je broj koji ćemo saopštiti sutra u 15 časova – naglasila je Brnabićeva sinoć gostujući na RTS-u.

Naši stručnjaci najavljuju da će ovaj treći talas koronavirusa biti najduži, u odnosu na prethodna dva, i da je moguće da će trajati sve od aprila sledeće godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike