Gore Tasos i crnogorsko primorje, ali naši turisti i dalje hrle tamo: Seničić otkrio šta je sa Srbima na ostrvu i u Crnoj Gori

11.08.2022

17:40

0

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) Aleksandar Seničić potvrdio da je požar na Tasosu veliki, ali da ga drže pod kontrolom

Gore Tasos i crnogorsko primorje, ali naši turisti i dalje hrle tamo: Seničić otkrio šta je sa Srbima na ostrvu i u Crnoj Gori
Aleksandar Seničić - Copyright Profimedia/Antonio Ahel/ATA Images

Požar na grčkom ostrvu Tasos proteklih dana uznemirio je naše turiste, a ništa bolja situacija nije ni u Crnoj Gori, gde je vatra izbila na nekoliko mesta.

Na Tasosu su čak evakusani stavnovnici sela Kinira prema selu Limenarija, navode grčki mediji.

Požar je izbio u nepristupačnom planinskom području neposredno posle zalaska sunca, što je onemogućilo gašenje avionima iz vazduha.

Vatrogasna služba je danas pojačala snage, uputivši 102 vatrogasca sa 33 vozila, a mobilisani su i vojska i dobrovoljci.

S druge strane, vetar kod Kotora razbuktao je požar na Dražinom vrtu, i na tu lokaciju poslate su sve raspoložive vatrogasne snage.

Vatra je prišla kućama, ali je za sada situacija pod kontrolom. Trenutno su, osim na Dražinom vrtu, aktivni požari u Kostanjici, Morinju i Bijeloj, kao i na pžarištu iznad Kamenara.

Takođe, požari su izbili i u Herceg Novom, ali su trenutno pod kontrolom. Kuće nisu ugrožene, ali i dalje postoji opasnost od razbuktavanja vatre zbog jakog vetra.

 

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) Aleksandar Seničić kaže za 24sedam da nema informacija o tome da je neko od naših turista bio ugrožen.

On je potvrdio da je požar na Tasosu veliki, ali kaže da se drži pod kontrolom.

- Požar je dosta veliki, ali nije u delu u kome se nalaze turisti. Uglavnom je u brdu, a drži se pod kontrolom. Ovih dana je stao vetar, pa se očekuje da će u toku današnjeg ili sutrašnjeg dana biti ugašen, ali nemamo informacija da je nego od naših turista bio ugrožen - kaže on.

Što se tiče tura za Grčku i Crnu Goru, one se i dalje odvijaju kao da se ništa ne dešava.

Seničić kaže da čak i trajekti do Tasosa funkcionišu normalno.

- Mada ima nekih plaža koje su zatvorene. Na početku je čitavo ostrvo bilo u dimu, ali poslednja dva dana vetar duva od ostvra, tako da nema informacija da je situacija mnogo problematična - rekao je on.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike