Srbin sa Tasosa za 24sedam: Grci se čitavu noć borili sa požarom, helikopteri nastavljaju da preleću ostrvo (FOTO)

11.08.2022

13:30 >> 13:33

0

Kako naš sagovornik kaže, vatrogasci iz Kavale i naravno Tasosa učestvovali su u gašenju požara do ranih jutarnjih sati kad su došli kanaderi

Srbin sa Tasosa za 24sedam: Grci se čitavu noć borili sa požarom, helikopteri nastavljaju da preleću ostrvo (FOTO)
tasос pozar1 copy - Copyright Miloš Petrović/privatna arhiva

Miloš Petrović koji trenutno letuje na Tasosu, grčkom ostrvu koji se bori sa vatrenom stihijom, ispričao je za 24sedam kakva je trenutno situacija u jednom od omiljenih letovališta Srba. 

- Požar je počeo sinoć oko 21 čas. Celu noć su se helikopteri i vatrogasi borili sa vatrom. Danas je malo bolja situacija, jer su uspeli da spreče širenje - objašnjava Miloš.

Kako naš sagovornik kaže, vatrogasci iz Kavale i naravno Tasosa učestvovali su u gašenju požara do ranih jutarnjih sati kad su došli kanaderi.

- Bilo je šest kanadera i četiri helikoptera. Sada trenutno gase samo četiri helikoptera, a povremeno dođu i dva kanadera koji se strašno muče zbog okolnih brda i rizikuju da udare u brda posle ispuštanja vode. Teren je dosta nepristupačan - kaže Petrović.

Prema njegovim rečima, vetra zasad nema ili vrlo blago duva što je dobro.

- Dosta turista je napustilo Tasos, po mom mišljenju to zasad nije potrebno. Mada, ima i dosta onih koji su ostali, jer očekujemo da, kada bi bilo potrebe za evakuacijom, to bi nam i bilo naređeno - navodi Miloš Petrović. 

Srbin koji trenutno letuje na Tasosu, kaže da je, navodno, grad Kinira sinoć po priči meštana, bio evakuisan zbog gustog dima, a ne zbog opasnosti od požara. 

- Koliko ja mogu da vidim, zasad drže pod kontrolom požar. Vetar je duvao do juče, što je karakteristično za Tasos, ali od sinoć, na sreću, gotovo da ga nema - zaključio je Miloš razgovor za 24sedam. 

Miloš Petrović/privatna arhiva
 

Na plažama upozorenje

Na plažama Golden Beach i Luka Prinos zabranjen je prolaz čamcima, kao i bilo kakva ribolovno-rekreativna aktivnost i kupanje u moru do daljeg, zbog izvlačenja vode vazdušnom vatrogasnom opremom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike